Hírek

2011.06.01. 15:01

Panasz: szemét az adótornyok szomszédságában

A városi lomtalanítás szabályairól rendszeresen beszámolunk lapunkban, mégis vannak, akik szemetüket egyszerűen az utcára szórják.

Horváth A. Attila

A minap a zalaegerszegi Csácsi-hegyről kaptunk jelzést arról, hogy a lomtalanítás idején nagy mennyiségű szemét gyűlt össze közterületen, közvetlenül az adótornyok szomszédságában. Az egyik telektulajdonos nehezményezte, hogy bár a szemetet a környékbeliek kihordták az út mellé, ezt vélhetően nem jelezték időben a Zala-Depónak, mert hetek óta nem szállította el senki a hulladékot. Olvasónk hozzátette: ő az önkormányzatnak és a hulladékkezelőnek is szólt nemrég a problémáról.

Szerda délelőtt jártunk a helyszínen, és a lerakót nem volt nehéz megtalálnunk; rozsdás ágyrugók, cipők, szőnyegek, felhasított zsákok, konzervdobozok, ládák, vödrök, fóliák, kartonpapírok és kiselejtezett háztartási berendezések csúfították a környezetet.


A panasszal megkerestük a Zala-Depo Kft. sajtóreferensét, Czudor Lénát, aki úgy válaszolt: tudnak a problémáról, és lakossági jelzés alapján, az önkormányzat megrendelésére el is szállítják a szemetet a helyszínről. Mint mondta, szabályosan kizárólag a lomtalanításkor bejelentett helyszíneken lehet elhelyezni a hulladékot,  a Zala-Depo pedig igénybejelentés után tudja elszállítani azt.

Zalaegerszegen a szokásos tavaszi lomtalanítás április elején kezdődött, és május közepén véget ért. Mint arról több alkalommal is írtunk, a szemetelés, az illegális vadlerakók kialakítása szabálysértésnek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!