Hírek

2011.06.28. 18:00

Nincs pénz, nem lesz mezővárosi találkozó

A hagyományokkal ellentétben a pénzhiány miatt idén nem lesz mezővárosok találkozója Zalakomáron. Ha addig sikerül előteremteni a forrásokat, jövőre megtartják a rendezvényt.

Horváth-Balogh Attila


A dunántúli mezővárosok találkozóját 2001-ben rendezték meg először. Honlapjának tanúsága szerint a hagyományok ápolása, a helyi történelem megismerésének igénye, valamint a települések közti kapcsolatok kialakításának lehetősége hívta életre.

Minden évben augusztus második hétvégéjén került sor rá, s az amatőr és profi fellépők mellett hagyományőrző kiállítást, íjászversenyt és lovagi erőpróbát is szerveztek.

Az elmúlt évtizedben olyan  nem volt, hogy elmaradt volna a rendezvény, ez az első, s Varga Miklós polgármester reményei szerint az utolsó alkalom is. Mint mondta, már eddig is elsősorban szponzorok támogatásaiból valósulhatott meg az esemény, ám ezúttal sajnos, nem sikerült rá összegyűjteni a pénzt.

- Csak önkormányzati forrásokból tudnánk lebonyolítani, de szegények vagyunk, így aztán most meg kell lennünk e nélkül  -magyarázta a településvezető.   - A tavalyinál gyengébb színvonalút meg egyébként sem akartam, ekkora visszalépést nem engedhetünk meg.

Varga Miklós hozzáfűzte, ha jövőre több szerencsével járnak a pénzszerzésben, újra találkozhatnak a dunántúli mezővárosok.

 

Nyitótánc 2009-ből:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!