Hírek

2011.06.19. 15:06

Halászlé: mindenki úgy hiszi, tudja a titkot

A Zalaszabaron szombaton megrendezett V. Kis-Balaton Halászléfesztiválon megpróbáltuk kideríteni a jó halászlé titkát. Az egyik sátornál azt mondták: a friss hal. A másiknál: a kis-balatoni hal. A harmadiknál: a miháldi hal. Végül kiderült, lehet, hogy utóbbiaknak van igazuk.

Horváth-Balogh Attila

Idén is jelentős érdeklődés mellett rendezték meg Zalaszabaron az immár hagyományosnak tekinthető fesztivált, amire ezúttal közel kéttucatnyi versenyző csapat nevezett, akadt hát bőven dolga a sárvári Spirit Hotel konyhafőnöke, Borda Attila, a nagykanizsai Hotel König konyhafőnöke, Scheier Gábor, s a helyi Sík Sándor Római Katolikus Általános Iskola igazgatója, Molnár Sándor alkotta zsűrinek.

A nap folyamán sokféle étek készült, a klasszikus halászleveken kívül például aranysárgára sült, paprikás lisztben forgatott méretes keszegek is kellették magukat. Mi laikusként úgy találtuk: a garabonci önkormányzat csapata halászleve isteni finomra sikeredett.
 
- Tizenkét és fél kilós nyurgapontyból készült, azért  - újságolta büszkén Koma László polgármester.  - Meg beleadtuk a szívünket, lelkünket.
 

- A miháldi tavi halból, pontyból és harcsából lesz a legjobb halászlé, nekem elhiheted  - ezt már a kettővel arrébb lévő sátornál Mándó Tibor szögezte le ellentmondást nem tűrő hangon. - A miháldi horgászegyesület tagjaiként már negyedszer veszünk részt a fesztiválon, amit kétszer meg is nyertünk. Tavaly csak azért nem, mert rossz hagymánk volt. De majd most...

Kicsivel odébb, Matula bácsi kunyhója előtt (tényleg megépítették!) Németh László és Póczak Zsolt szorgoskodott. Odabent pedig Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás futballistája, a Nemzet Sportolója beszélgetett dr. Kalmár István polgármesterrel, akivel később közösen megkoszorúzták Puskás Ferenc szobrát.

 

Délutánra aztán megszületett a szakács-rangsor: a fesztivált a Miháldi Sporthorgász Egyesület nyerte meg, másodikak lettek a zalakarosi mentők, harmadik pedig a nagyradai önkormányzat közössége.
 


Kedvet kapott? Halászlé receptek a ZH-konyhájában!

 

Halászlé

Dobogós halászlé

Halászlé Halásztanya módra

Pontyhalászlé

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!