Hírek

2011.06.08. 02:23

A hód zalai napja

Természetvédelmi, földrajzi, történelmi, néprajzi és nyelvészeti feladatok egyaránt szerepeltek azon a Hód napja elnevezésű versenyen, amelyet a korábbi évek hagyományainak szem előtt tartásával, de némileg módosult körülmények között rendeztek meg Iklódbördőcén.

Gyuricza Ferenc

 - Ez a létszám messze felülmúlta a korábbi évekét - mondta dr. Gyuricza László, a Pécsi Tudományegyetem docense, a verseny fő szervezője. - A megmérettetés nyolc állomásból állt, ahol elméleti és ügyességi feladatok vártak a csapatokra. Az elméleti feladatok fő témái közé tartoztak a Kerka Mente Naturpark és Zala megye természeti értékei, illetve Trianon hatása Zala megye határaira, népességére, gazdaságára. Ezenkívül foglalkoztunk Zala megye néprajzi tájaival, a Göcsej, az Őrség és a Hetés természeti és épített örökségével, hagyományaival, nyelvjárásával is. Az általános iskolások versenyét a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola Énekesmadarak nevű csapata nyerte, míg a középiskolás korosztálynál a lenti Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola a Hódító Hódok csapat révén megvédte tavalyi elsőségét.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!