Hírek

2011.05.16. 14:38

Majd' 9 óra hosszan tartott a bevetés

A megyei önkormányzattól elnyert támogatással tartottak a minap polgári védelmi gyakorlatot Zalacsányban, a munkában 24 fő vett részt.

Horányi Árpád

A község számára fontos munkát végeztek a próba során, a gyakorlat sikeres végrehajtása egyben azt is mutatta, hogy baj esetén a készültség gyorsan és eredményesen aktivizálható az adott esetekben szükséges teendőkre.

Nagy Lászlóné polgármester, a település polgári védelmi szervezetének a parancsnoka elmondta, hogy a megyei védelmi bizottságtól kapott támogatásból hajtották végre a gyakorlatot.

A csapadékvíz- elvezető árok egy százméteres, esőzéskor problémás szakaszát tisztították ki, s abban egy már tönkrement hídgyűrűt is kicseréltek.

Mintegy 9 óra hosszan tartott a bevetés, a résztvevők a pályázaton elnyert támogatási összeg háromszorosát is elérő értékű munkát végeztek el.

A feladatok végrehajtását ellenőrizte és értékelte Wéber Antal, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Kósa István keszthelyi körzeti polgári védelmi vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!