Hírek

2011.05.16. 14:32

Gyermektáncos jubileumi ünnep

Fennállásának 20 éves jubileumi ünnepére készül a Tündérrózsa gyermek néptánccsoport Keszthelyen. A jeles születésnapra Tükörkép címmel állítottak össze alkalmi produkciót.

Horányi Árpád

A Ranolder János Római Katolikus Általános Iskolához kötődő folklóregyüttes a Balaton Színházban június 9-én 18 órakor tartja meg jubileumi műsorát. Az Aradvári Lászlóné és ifj. Aradvári László rendezésében készült Tükörkép című táncjátékkal tallóznak a táncosok azokban az években, mialatt felnőtt egy új generáció.

– Amikor az ember életének egy fontos pontjához érkezik, megáll, tükörbe néz, s visszatekint a múltjára – mondta Aradvári László. – Régi történetek, kedves emlékek idéződnek fel, s ezek olyan történések, amik mindig meghatározzák az életpálya alakulását. Így történt ez a Tündérrózsa gyermek néptánccsoport életében is. Visszatekintünk több évtizedre: hiszen népi kultúránk szokásai egészen a táncház mozgalmak aranykorának hagyományaiból építkeznek. Tükörképei vagyunk a múltnak, s leszünk a jövőnek.

Látványvilágban gazdag produkciót ígérnek a táncosok, az egykori legsikeresebb koreográfiák kiegészülnek az új köntösbe varázsolt táncokkal. A jubileumi produkció kétéves előkészítő munkával jött létre.


További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!