Hírek

2011.05.10. 18:17

E-párt: a neten mondhatnak véleményt a JESZ tagjai

Áprilisban indult útjára a Jólét és Szabadság Demokratikus Közösség (JESZ), amely jogutódja az MDF-nek. Kedden Makay Zsolt elnök a szervezet terveiről, céljairól szólt.

Sámel József

Mint elhangzott: az MDF utódjaként olyan politikai közösség alakult, mely okulva a korábbi hibákból,  új alapokra helyezi működését, hogy  a következő parlamenti választásokon elnyerje a szavazók bizalmát. Az újjászerveződött közösség  erős és széles körű  demokratikus bázist alkot, ezt alátámasztandó elsőként vezették be az e-párt gyakorlatát, ami nem jelent mást, mint a közösség tagjainak a döntésekbe való bevonása az interneten keresztül.

Az elnök hangsúlyozta: nyíltan vállalják a közösség jobb-közép irányultságát, ám nem kizárólag Antal József szellemi örökségét vállalják, hanem Bethlen István és Tisza Kálmán konszolidációs politikáját tisztelik.

A jólét és szabadság fogalmával kapcsolatban Makay Zsolt kifejtette: jólét nélkül szabad sem lehet az ember, éppen ezért elsőként a gazdaság fellendítésének lehetőségeit veszik számba, de nem úgy, mint a korábbi kormányok. A JESZ nem azon tanakodik, hogyan lehet másként felosztani a tortát, sokkal inkább azon, miként lehetne nagyobbat sütni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!