Hírek

2011.05.13. 17:44

Az MSZP az igazán rászorulók miatt aggódik

A szocialisták közgyűlési frakciója úgy látja: a bérlakásproblémák orvoslására tett városi intézkedések a bajok megoldása helyett újakat gerjesztenek Zalaegerszegen.

Varga Andor

Az MSZP szokásos közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Kiss Ferenc arról beszélt: a lakbérekkel és közüzemi díjakkal sáros bérlők problémáját nem lehet csak gazdálkodási szempontból közelíteni, a szociális vonatkozások legalább ilyen fontosak. Ismert: a közgyűlés csütörtökön megemelte a lakáshoz jutáshoz szükséges jövedelemhatárt (egy négytagú család esetében nettó 350 ezer forint közelébe), s ezzel a baloldali ellenzék szerint újabb lehetőségtől fosztotta meg a leginkább rászoruló, legszegényebb rétegeket.

- A városban ma is 450 lakásigénylő vár bérlakásra, döntően szociálisan rászorulók - így Kiss Ferenc. - A rendeletmódosítás őket kizárja a lehetőségből.

Egy másik csütörtöki döntés kapcsán az MSZP másik képviselője, Major Gábor úgy fogalmazott: a polgármester ökováros koncepcióját fontosnak, ám elnagyoltnak, kidolgozatlannak látják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!