Hírek

2011.04.19. 06:12

Zavarkeltő szándék mozgatja?

Hétfőn a nagykanizsai Zsigmondy-Széchenyi SZKI közalkalmazotti tanácsa is véleményt mondott a tervezett iskolaösszevonásokról; az iskola tanári kara nem ért egyet a Cserháti Sándor SZKI által szervezett keddi tüntetéssel.

Sámel József

Marosi Attila, a Zsigmondy-Széchenyi SZKI közalkalmazotti tanácsának képviseletében elmondta: ők maguk sem örülnek a két intézmény összevonásának, ám tudomásul veszik, hogy a csökkenő gyereklétszám, s a működési költségek miatt kényszerű lépésre szánta el magát a fenntartó. Az intézmény tanárai és diákjai ugyanakkor bántónak és igaztalannak tartják azokat a vádakat, miszerint miattuk csökkenni fog a Cserháti Sándor SZKI szakmai és tanulmányi nívója az összevonás után. Az iskola pedagógus szakszervezete szerint a cserhátis tantestületnek joga van a véleménynyilvánításhoz, akár kritika megfogalmazásához, ám ehhez nem szabadna felhasználni eszközként a diákokat.

A Cserháti SZKI által ma 16.30-ra meghirdetett Deák téri demonstrációval kapcsolatban az önkormányzat is közleményt adott ki. E szerint, ha az önkormányzat iskolákat záratna be, akkor érthető lenne a felháborodás, ám erről szó sincs. Éppen ezért felesleges és hangulatkeltő a tervezett tüntetés. Kanizsán ugyanis nem lesz iskolabezárás, pedagógus-elbocsátás, az ésszerűsítés csak az igazgatói szintet érinti, a diákok ősztől is ugyanabba az intézménybe járhatnak majd, amelyikben eddig is tanultak. A sajtóközlemény szerint nem véletlen, hogy az összevonásra kerülő intézmények közül csak a Cserháti SZKI tervez tüntetést, máshol ugyanis nem a rosszindulatú politikai érdek, s nem a zavarkeltés szándéka mozgatja a szálakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!