Hírek

2011.04.15. 06:14

Művházból integrált közösségi tér Surdon

Gyerekek, gyerekek, szeretik a perecet, sósat, sósat, jó ropogósat. Aki vesz, annak lesz, aki nem vesz, éhes lesz! A surdi óvodások mondókákkal vették birtokba a község megújult közösségi terének színpadát csütörtökön.

Horváth-Balogh Attila

Jeles eseményre került sor a dél-zalai kistelepülésen: átadták a nemcsak tartalmában, hanem nevében is megújult egykori művelődési házat - amit immár integrált közösségi és szolgáltató térnek illik hívni. A beruházást az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatta 52,7 millió forinttal, a településnek ehhez nem kellett hozzátennie semmit.

- A művelődési házunk a hetvenes években épült társadalmi munkában, sok család töltötte szabadidejét az építésén - hívta időutazásra a megjelenteket Kanász János polgármester. - Az épület akkor korszerűnek minősült, ám mára elavult, ezért szükségessé vált a felújítása.


Az akadálymentes integrált közösségi és szolgáltató tér tetőterében oktatótermet, gyermek- és ifjúsági klubot, könyvtárat, eMagyarország Pontot, női és férfiöltözőt alakítottak ki, s megtörtént a fűtéskorszerűsítés is. Lent pedig tágas színházterem készült.

A szalagot Kanász János, valamint Göndör István és Zakó László országgyűlési képviselők vágták át, majd kulturális műsor következett, benne helyi fellépők és a zákányi Drávagyöngye Ifjúsági Néptánc Egyesület, valamint a Morzsa Néptáncegyüttes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!