Hírek

2011.04.16. 06:35

MSZP: kiiktatja az alkotmány az ellensúlyokat

Nagyon nagy problémái lesznek Magyarországnak a Fidesz-alkotmány elfogadásából, mondta Lamperth Mónika, az MSZP közjogi kabinetvezetője pénteken a megyeszékhelyen.

Szabó Judit

Lamperth Mónika volt belügy- és önkormányzati miniszter fórumot tartott az alkotmányozás és a közigazgatási átalakítás témakörében, előtte pedig sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az új alkotmány minden demokratikus ellensúlyt kiiktat, ezért elfogadhatatlan. A kabinetvezető szerint az alaptörvénynek nincs erős társadalmi támogatottsága, és kritikával illette, hogy bizonyos rendelkezései nem értelmezhetőek a sarkalatos törvények nélkül. A választójogról és az önkormányzatokról keveset mond az alaptörvény, azt sem tudni, megmaradnak-e a kis önkormányzatok, jelezte. Az MSZP-nek ugyanakkor részt kell vennie a sarkalatos törvények vitájában, még akkor is, ha kezdeményezéseit figyelmen kívül hagyja a Fidesz, mondta Lamperth Mónika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!