Hírek

2011.04.16. 17:04

Megnyitott Egerváron a kistérségi vásár (képgalériával frissítve)

Szombat délelőtt immár 11. alkalommal nyitotta meg kapuit az egervári iskolában a kistérségi vásár. Szórakoztató programok, jókedv, nyüzsgés és számtalan szebbnél szebb portéka az első nap mérlege.

Varga Lívia

Röviddel a 10 órai hivatalos megnyitó előtt is nagy volt már a nyüzsgés: a bejáratnál népviseletbe öltözött hölgyek sütötték az erdélyi kürtőskalácsot, bent a tornateremben pedig az utolsó simításokat végezték standjaikon a kiállítók.

A KISZÖV Táncegyüttes színvonalas műsorát követően Déri László,  Egervár alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, s mindenkit arra biztatott: vigyen vásárfiát, hiszen a vásárlás a gazdaság generátora. Köcse Tibor, az Észak-Nyugat Zalai Kistérségi Társulás elnöke örömmel konstatálta: az évek során a „kínai búcsúból helyi termék kiállítássá” vált a rendezvény. Vigh László, a térség országgyűlési képviselője pedig elmondta: a kormány szeptembertől pályázattal kívánja segíteni, hogy a helyben megtermelt árukat helyben értékesíthessék a termelők, ezért támogatja a települési piacok, vásárterek létrehozását. Magyarország jövőjét ugyanis a mezőgazdaság jelentheti.

A kiállítást a megyei közgyűlés képviseletében Horváth Zoltán nyitotta meg, majd a 16 vásárdíj ünnepélyes átadása következett. Később Boros Imre volt PHARE miniszter Hogyan tovább magyar gazdaság? címmel tartott előadást, a délután folyamán pedig kulturális műsorok szórakoztatták az érdeklődőket.

A rendezvény vasárnap hasonlóan színes  programokkal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!