Hírek

2011.04.21. 14:52

Balatoni képek a tó csendjével

Újabb időszakos tárlatnak ad otthont április végéig a keszthelyi Faludy Galéria. A látnivalók igazi tavaszidézetek, a Balaton természeti sokféleségét megjelenítő ecsetvonásokkal.

Horányi Árpád

Erdélyi Ernő, keszthelyi születésű művésztanár munkái várják a látogatókat. Festményei mutatják kedvenc témaválasztását: legfőbb ihletője a Balaton, a víz és az ég csodálatos találkozásában. Pillanatnyi látványok megragadása tükrözi a szeretett környezet iránti érzékenységet, fogékonyságot. A festő vallja, hogy a tó magányának szépsége elegendő a gyönyörködtetéshez: képei csendesek, mert a természet így szép. Legfeljebb egy-egy vitorlás vagy sétahajó utal a tóhoz kapcsolódó emberi világra. Erdélyi Ernő rendszeresen szerepel kiállításokon, számos más országban is hirdetve a magyar tenger képzőművészetet is ihlető csodálatosságát. Munkái megtalálhatók Németországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Holladniában, Finnországban és Kanadában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!