Hírek

2011.04.29. 18:10

Átok ül a leendő termál üdülőfalun

Átok ül a zalaszentgróti termálfürdő mellé tervezett üdülőfalu projekten. A terv évekkel ezelőtt meghiúsult, s bár az alapkövet tavaly letették , most sem épül meg.

Sámel József

Az okokról a csütörtök esti képviselő-testületi ülésen Baracskai József polgármester adott tájékoztatást, mondván: a megyei közgyűlés nyolcvanmillió forintot adott az építkezésre, melynek keretében hét faházat, valamint központi fogadóépületet terveztek. A közművek kiépítése meg is kezdődött, ám a terület átadása a művelési ágból való kivonás miatt meglehetősen  sokat csúszott. Bár a kérelmet már tavaly augusztusban beadták, az engedélyt idén márciusban kapták meg.  Az üdülőfalunak a megállapodások alapján június végéig el kellene készülnie. A polgármester tárgyalt a megyei vezetőkkel, ám megállapodás nem született: a nyolcvanmillió forintos támogatást nem kapja meg a város, ha a kitűzött határidőre (jelen állás szerint két és fél hónap alatt) nem készül el a komplexum. Erre nincs esély, s már átok ül az üdülőfalun, pedig még el sem készült -  hangzott el. A képviselők döntöttek arról, hogy az üdülőfalut nem építik meg. Ugyanakkor vizsgálják, hogy mi volt az oka az időbeli csúszásnak, ami meghiúsította a beruházást. Tárgyalnak és próbálnak megegyezni a felkért vállalkozóval, s az erdészettel is a különböző kérdésekben. Az ígéretek alapján egyébként bíznak abban is, hogy a megye által biztosított összeget később más, előremutató helyi projekt megvalósítására felhasználhatják.
Az ülésen  ismét szóba került a termálfürdő helyzete. Amint elhangzott, komolyan el kell gondolkodni a jövőjéről, hiszen drága a fenntartása, az idén már hárommillió forintba került. Több képviselő úgy fogalmazott, hogy piaci alapokra kellene helyezni a működését, jó lenne bérbe adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!