Hírek

2011.04.21. 05:25

A tegnapi ivás nem oltja a mai szomjat (képgalériával)

A tegnapi ivás nem oltja a mai szomjat - olvashatjuk az egyik fiatal pólóján. A megyeszékhelyi főiskolás fesztiválnak vége, de úgy tűnik, jó buli volt...

Kiss Anna

Tegnap délután még az időjárás is a hallgatóknak kedvezett. A fesztivál utolsó napján a szervezők szabadtéri programokkal: focival, bográcsozással, rodeóval várták a szórakozni vágyókat. A főzőversenyből mindenki kivette a részét, volt, aki fát aprított, hagymát szeletelt, míg mások krumplit hámoztak, húst kockáztak. Az elmúlt napok programjairól, élményeikről faggattuk a készülő étel körül sürgölődő fiatalokat. A másodéves főiskolás lányokból álló Klikk csapat a fesztivál több programján is részt vett.

- Szakmai előadásokat hallgattunk és tegnap este buliban is voltunk - meséli Göncz Zseraldin. - Persze, a mai délutánt vártuk a legjobban, a főzéshez értünk... egy kicsit - teszi hozzá bizonytalanul mosolyogva.


A délután folyamán foci kupát is rendeztek, mely a Kisfröccs nevet viselte. A főiskola hallgatói és vendég csapatok mérhették össze tudásukat a sportpályán. Csocsó és futóverseny is várta a vállalkozó szelleműeket, akik akár kedvenc zeneszámaikat is elküldhették barátaiknak, hiszen az egyik helyi rádió élőben sugározta kívánságműsorát.

Kiss Veronika, a Tudományos Diákkör csapatában vett részt a főzőversenyen. És hogy mi készül a bográcsban?

- Ha sűrű lesz, pörkölt, ha nem, akkor gulyás. Nem tudunk főzni, de legalább lelkesek vagyunk. A hétfői állásinterjú szimulációs játékban is részt vettünk. Ma délelőtt pedig előadásokat tartottunk, ez most a levezetés.

Útközben elcsíptük a fesztivál egyik főszervezőjét, Kosaras Lajost is, aki összegezte az elmúlt napok eseményeit.

- Természetesen a bulik, a szabadtéri programok, a versenyek mindig nagyobb sikert aratnak, de a szakmai előadásokon is szép számmal vettek részt a hallgatók. A főzőversenyen 48 csapat indult idén.

Abban biztosak lehetünk, hogy a hangulat és a jó társaság miatt az elkészült gulyás megfelelő sűrűségére már senki nem volt kíváncsi...


Vendég szakácsok
A főzőversenyen meghívott vendégek és középiskolások is részt vettek. Többek között bográcsozott a Páterdombi LSC, a ZTE NKK bronzérmes csapata, a ZTE KK férfi kosarasai, valamint a Csány, Széchenyi, Ganz-Munkácsy és Kölcsey diákjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!