Hírek

2011.04.29. 18:08

A jövedelemkülönbség egyre nő

A közelmúltban elfogadott alaptörvény egyetlen párt alkotmánya, többek között ezért sem alkalmas arra, hogy az ország jövőjének új alapja legyen - mondta Harangozó Gábor országgyűlési képviselő, az MSZP országos választmányának elnökhelyettese pénteki sajtótájékoztatóján.

Gyuricza Ferenc

Kifejtette: az alkotmány a 32 sarkalatos törvénnyel együtt fogja meghatározni az ország alkotmányos kereteit, ám ez utóbbiakról szinte semmit nem tudni. Mindezt nemcsak az ellenzék tartja aggályosnak, de az Európa Tanács is.

 Harangozó Gábor emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a Fidesz-KDNP bevezetés előtt álló konvergencia-programja tovább fogja növeli a jövedelmi viszonyok közötti különbséget azzal, hogy megszünteti az alacsonyabb keresetű személyek adójóváírásának lehetőségét. A 78 ezer forintos minimálbér nettó értéke például a jelenlegi 60.400 forintról az adójóváírás eltörlésével 54 ezer forintra csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!