Hírek

2011.03.18. 06:54

Ismét eredménytelen volt a közbeszerzés Lentiben

Ismét eredménytelenül zárult a városközponti rehabilitációs pályázatának közbeszerzési eljárása Lentiben. A város tovább keresi a kivitelezőt.

Gyuricza Ferenc

Minderről a tegnap megtartott soron kívüli testületi ülésen esett szó, amelynek nyílt szakaszán az önkormányzat egyetlen témát, a 2011-es esztendőre szóló összesített közbeszerzési terv módosítását vette napirendre. Az előterjesztő Héra József, a pénzügyi és városfejlesztő bizottság elnöke volt.

Elmondta: a városközpont funkcióbővítő megújítása keretében tervezett munkálatokra, így a művelődési központ és könyvtár átalakítására és bővítésére, valamint az épület részeként, illetve annak közvetlen környezetében kialakítandó vendéglátóegységek, többfunkciós rendezvénytér, piactér, parkoló, valamint centrumtér kialakítására kiírt közbeszerzési eljárás nem járt eredménnyel, ugyanis az önkormányzat által megjelölt határidőig csak érvénytelen ajánlatok érkeztek. Az önkormányzat azonban az építési beruházást 2011-ben meg kívánja valósítani, ezért szükséges annak szerepeltetése a közbeszerzési tervben, melyet így módosítani kellett.

Az ülést követően Horváth László polgármester lapunk kérdésére elmondta: a pályázati határidő 2012. augusztusa, ezért az önkormányzat már elő is készítette az újabb közbeszerzési eljárást, amelyben némi módosítást tettek annak érdekében, hogy a potenciális pályázók köre bővülhessen. Az új kiírást jelenleg kockázatelemzés szempontjából vizsgálja az irányító szervezet, s amint jóváhagyja, azonnal sor kerülhet az újabb közbeszerzési eljárás indítására. Ezt a célt szolgálja az épületből a könyvtár és a művelődési központ már megvalósult, illetve a városi televízió hamarosan sorra kerülő áttelepítése is.

Horváth László szerint a két sikertelen közbeszerzés ellenére a pályázat megvalósulása nincs veszélyben. A városközponti rehabilitáció Lenti önkormányzatának egyik legnagyobb beruházása lesz, amelyhez több, mint 500 millió forintos uniós támogatás járul. Az építészeti feladatokon túl jelentős értékben kerül sor eszközök beszerzésére, programok megrendezésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!