Hírek

2011.03.06. 18:23

Ez a szenvedély sosem lanyhul (képgalériával)

Tavaszi cserenapját tartotta vasárnap a megyeszékhelyi SZMK épületében a dunántúli és a határon túli bélyeg- és éremgyűjtők népes, megszállott családja. Évente kétszer gyűlnek Egerszegre.

Arany Horváth Zsuzsa

Noha a szűkös anyagiak éreztetik hatásukat, az SZMK nagyterme ezúttal is zsúfolásig telt gyűjtőkkel, cserélőkkel, érdeklődőkkel. A 23. regionális cserenapon német szó ugyanolyan gyakorisággal hangzott fel, mint a magyar, jelezve osztrákok, szlovánok, horvátok is fontos  pontnak tartják szenvedélyük szempontjából a zalaegerszegi szervezetek programját.


Czirók Dénestől, a bélyeggyűjtők egyik vezetőjétől megtudtuk, manapság az első világháború előtti relikviák a legkeresettebbek, méghozzá gondosan megőrzött borítékkal, postai bélyegzővel együtt. Aki tehát a  nyolckor nyitó cserenapra kicsit is késve érkezik, ilyesmit már nemigen talál, elkapkodják. A XIX. századi zalai képeslapok is nagyon kelendőek.

Ilyesmit keresett volna Vida István is, bár neki igazán nehéz újat mutatni. A Budapesten dolgozó, de szlovéniai magyarnak számító gépészmérnök nemrég mutatta be - tízezres, a történelmi Zalát, sőt Muraközt is  felölelő - gyűjteményének egy szeletét Alsólendván, s szívesen elhozná a mai Zala megyébe is, ha lenne rá érdeklődés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!