Hírek

2011.02.22. 19:19

Vietnám nagykövete búcsúzott

Ngeuyen Quoc Dzung, Vietnam budapesti nagykövete kedden búcsúzásaképpen koszorúzta meg a megyeszékhelyi Ho Si Minh szobrot. A diplomata ugyanis három és fél év után távozik Magyarországról.

Arany Horváth Zsuzsa

A jövőben a vietnami külügyi szolgálat más területeire kerülő rendkívüli meghatalmazott nagykövet magyarországi tartózkodását Zalaegerszeg keretezte, hiszen megbízatása elején is ide vezetett az első vidéki útja. Az ázsiai  diplomatát a délidőben lezajlott szoborkoszorúzás előtt  fogadta Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere is. A találkozón szó esett a két ország, benne a megyeszékhely gazdasági kapcsolatairól, melynek kiterjesztésére bíztatott a nagykövet, mondván országában 92 millióan élnek, a gazdasági növekedés évi 8 százalék. Kezdeményezte testvérvárosi kapcsolat kialakítását, ami lendületet adhatna a zalai-vietnami  üzleti életnek is. A látogató  elmondta, a zalaegerszegi Ho Si Minh szobrot állami védelem alá helyezi Vietnam.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!