Hírek

2011.02.24. 15:02

Melengető szépségek: kiállítás Hévízen

Három képzőművészeti műfaj megjelenítésével indította el idei tárlatsorozatát a hévízi Csárda galéria: tűzzománc-, selyem- és gyapjúképek közös kiállítása várja a látogatókat.

Horányi Árpád

A „Teremtmények innen és túlról” című bemutató technikákban különböző, de az élmény nyújtásával egymáshoz nagyon is közel álló műveket vonultat fel. Három alkotó vall a művészetteremtésének útjáról, adja annak lenyomatait a képekkel.

A szőnyi illetőségű, rajzpedagógusi pályán indult Nagy Judit a tűzzománc készítésében találta meg azt a kifejezésmódot, amivel immár másfél évtizede szerepel kiállításokon. Művészete maga a játék a tűzzel: a technikai lehetőségek gazdagságának kihasználásával teremti képeit. Alkotásain rajta vannak az életet, a sokszínűséget, s mindezzel együtt a szépet szerető vidámság jegyei.


Vadász Katalin budapesti alkotó képei első látásra nem hangsúlyozzák a technikát, a fantáziavilág azonban annál elragadóbb. Rajzai a mesék birodalmát jelenítik meg a formák, a színek minden lehetőségének sajátos kihasználásával. A képek babák, manók, bohócok, viráglányok, tündérek tekintetei, egy-egy adott érzelmi pillanatukkal.

Toll Tünde a gyapjúképeivel arra törekszik, hogy nézőit harmóniához segítse. Színek egymás melletti megjelenítésével, azok árnyaival finoman, halványan bontja ki figuráit. A technikával és az ábrázolással közös szándéka, hogy lehessen bennük melegedni, a szépség szívet melengető hatása érvényesüljön. A piliscsabai kiállító ars poeticájában úgy fogalmaz: élvezhető értéket kíván adni, bízik, hogy a jónak nyoma marad. 



További zalai programok itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!