Hírek

2011.01.19. 17:16

Több fát kivágtak a városi strand környezetében

Az elmúlt napokban több fát kivágtak a Városgazdálkodási Kft. dolgozói a zalaegerszegi strand Ady utcai bejárata melletti, elvileg zöld-, gyakorlatilag inkább parkolónak használt területről.

Szabó Judit

A városi strand környékén egyre kevesebb terebélyes fa található. A Botfy utcai oldalon évekkel ezelőtt kivágták az idős, nagy lombkoronájú fákat. Fiatalabbakkal pótolták a hiányt, de nemrég azokat is kiszedték a folyamatban lévő útépítés miatt. Ha túlélik a megpróbáltatást, visszakerülnek a helyükre, ha nem, ismét újakat ültetnek.


A napokban megint  motorfűrésztől volt hangos a környék, ezúttal tujákat vágtak ki az 56-os emlékmű környékéről, valamint  tíz  hársfát, szivarfát és korai juhart a strand Ady utcai oldalán szabálytalanul parkolóként használt területről. Székely Róbert, a polgármesteri hivatal földművelési és erdőgazdasági szakreferense azzal magyarázta a beavatkozást, hogy bár a fák törzse egészséges volt, a koronájuk már száraz, ezért balesetveszélyesnek minősültek. A tuják kivágását is az elszáradásuk indokolta. Az eltávolított  növényeket várostűrő fajokkal pótolják tavasszal. Örökzöldeket nem akarnak ültetni, mert nem bírják jól a megváltozott klímát;  juhar, vérszilva és gömb csepleszmeggy jöhet szóba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!