2011.01.10. 19:59
Ismét répafőzés Miklósfán
Szombaton immár 11. alkalommal rendezik meg a Mindenki Házában a hagyományos miklósfai répafôzô versenyt.
A Közművelődési és Városszépítő Egyesület által működtetett intézmény a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület szakmai támogatásával bonyolítja le a megmérettetést, ami mára országos hírűvé nőtte ki magát. A savanyú répát most is kétféle - hagyományos (például húsos, babos, csülkös, tejfölös répa) és nem hagyományos -módon készíthetik el a versenyzők, akik még holnapig adhatják le nevezéseiket. A fesztivál napján mutatják be a miklósfai savanyú répa hagyományait egybegyűjtő Répakönyvet, amely a városrész azon lakóinak is emléket állít, akik megteremtették és folyamatosan ápolták ezt a régi, ízletes tradíciót. A könyvben szerepel majd Miklósfa helytörténete, az eddigi répafőző versenyek históriája, s az alapanyag, a tarlórépa termesztésével és gasztronómiai felhasználásával kapcsolatos számos információ.