Hírek

2011.01.26. 09:25

Diszkótragédia: szórakozóhelyek tulajdonosaival egyeztet a zalaegerszegi önkormányzat

A zalaegerszegi diszkók egy részében biztonsági átalakításokat hajtanak végre, a fiatalok még fokozottabb biztonsága érdekében pedig egyeztetésre hívják az üzemeltetőket az érintett hatóságokkal együtt - tájékoztatott Balaicz Zoltán alpolgármester szerdán.

MTI

A budapesti West Balkánban történt tragédia kapcsán készült közlemény szerint Zalaegerszegen biztonságosan működnek a diszkók, azok üzemeltetői rendszeresen tartják a kapcsolatot a rendőrséggel és a polgármesteri hivatallal, több szórakozóhely pedig polgárőröket is alkalmaz.
   
A közeljövőben tartandó egyeztetésre nemcsak a négy szórakozóhely működtetőit, hanem a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a önkormányzat vezetőit és szakembereit is meghívják.
   
Balaicz Zoltán szerint biztató, hogy két diszkó "már elébe ment a megbeszélésnek és a múlt héten tárgyalást folytattak a tűzoltósággal". Ennek eredményeként megegyeztek abban, hogy az egykori Centrum Áruházban lévő szórakozóhely szerződést köt az épület belső lépcsőjének használatára, így az engedélyezett létszám 600 főre nőhet. Egy másik diszkóban új ajtót és lépcsőt nyitnak meg, és amíg ezek a munkálatok el nem készülnek, addig ott nem tartanak rendezvényeket.
   
Az alpolgármester közleménye kitér arra is, hogy miután a zalaegerszegi szórakozóhelyek "már korábban is konstruktív magatartást tanúsítottak a kábítószer elleni városi szintű összefogásban" - ennek kapcsán közös, a szórakozóhelyek által szervezett konferenciát is tartottak -, remélik, hogy a közeljövőben tartandó megbeszélésen minden fontos kérdésben sikerül megnyugtató megoldásokat találni.
   
A budapesti, Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen január 15-én a diszkóból kiáramló tömegben három lány vesztette életét. Az ügyben hat ember ellen indult eljárás. A terézvárosi jegyző 90 napra bezáratta a szórakozóhelyet, azt követően a tulajdonosok bejelentették, hogy azt végleg bezárják. A diszkótragédia nyomán több szakhatóság az ország egész területén mindenre kiterjedően ellenőrzi a szórakozóhelyeket.


A diszkótragédiáról készült cikkeinket megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!