Hírek

2011.01.18. 17:15

Biztosítási pénzre várva: hatan laknak egyetlen szobában

Továbbra is egyetlen szobában kénytelen meghúzni magát az a hattagú rédicsi család, akiknek lakása decemberben gyulladt ki. Kaszásék addig nem tudnak nekiállni a családi ház rendbetételének, amíg át nem utalják a biztosítási pénzt számlájukra.

Gyuricza Ferenc

Kaszás Gyuláék Sugár úti családi háza tavaly december 19-én kapott lángra, s vált majdnem teljesen lakhatatlanná. A négy gyermeket  köztük egy 15 hónapos csecsemőt nevelő házaspárnak egyetlen szobája maradt épen, a többi helyiségnek vagy a mennyezete égett át, vagy a füst miatt nem tudják használni.
 
- Amíg a biztosító nem fizet, addig nem tudunk nekikezdeni a helyreállításnak, hiszen a férjem jelenleg nem dolgozik, s nekem sincs jövedelmem - mondta Kaszásné Láda Szilvia. - Amit tudtunk, saját erőből rendbe tettünk, így szerencsére főzni lehet idehaza, igaz olyan helyiségben, amelybe a szél a tetőn át befúj. A tisztálkodáshoz az udvaron található kútból vesszük a vizet.


Az asszony szerint a legrosszabb időszakot a december jelentette számukra, akkor az iskolai és óvodai szünet miatt mind a négy gyermek otthon volt, ezért éjjel-nappal együtt szorongtak a kis szobában. Hideg is volt akkor, s az élmény is túl közeli még ahhoz, hogy kilátástalannak lássák a jövőjüket. Azóta némileg változott a helyzet, de még mindig nincsenek rendben anyagilag.

- A faluból néhányan segítettek, ám ez kevés ahhoz, hogy önerőből rendbe tudjuk tenni a házat - folytatta az asszony. - Nekem kórházi kezelésre lenne szükségem, gerincsérvem van, azt akarják megoperálni, de ameddig nem rendeződik a helyzetünk, nem merem vállalni a műtétet. Abban bízunk, hogy most már utalják a kártérítési összeget, s akkor talán egyenesbe fordulunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!