Hírek

2011.01.10. 15:25

Az év polgárőre

Az év polgárőre elismerést kapta Vass József, a Vonyarcvashegy közbiztonsága fölött őrködő civil szervezet vezetője.

Horányi Árpád


Az Országos Polgárőr Szövetség megyénként évente egy-egy személynek adományozza Az év polgárőre kitüntető címet, melyet a közelmúltban vehetett át Vass József dr. Túrós Andrástól, a szövetség országos elnökétől.

 Az elismerés immár jubileumi fémjel is: a vezető 10. esztendeje irányítja a közbiztonságot segítő civil munkát, ami a településen összesen 12 évre tekint vissza. Ami a tevékenységet számokban jellemzi: 43 aktív tag, évente 3 ezer szolgálatban töltött óra, több év átlagában immár 15 százalékos csökkenés a településen rendőri intézkedést igénylő esetszámban. 
 

- Jó érzéssel tölti el az embert, ha figyelnek a munkájára, mérlegelik, értékelik azt - mondta Vass József. - Egy jó csapat eredményes tevékenysége hozta az elismerést. Ennek a nyertesei Vonyarcvashegy lakói, nyaralótulajdonosai, vendégei. Értük, a településünk jó hírért dolgozunk.

A kapcsolatrendszereiket átfedések is erősítik. Vannak az egyesületben szomszédos településen élő tagok, továbbá két helyben lakó rendőr - akik a balatongyöröki őrs állományába tartoznak - polgárőrként is dolgozik Vonyarcvashegyen.

Vass József hozzátette, hogy a személyének szóló címet megbecsülésként, erkölcsi elismerésként tartja számon. Mögötte ott van a szabadidő jelentős részének közösség érdekében való eltöltése, rendezvények idején az önfeledt szórakozás helyett a munka vállalása, az önkéntes segítség jegyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!