Hírek

2011.01.05. 17:43

Aláírták: a ZÁÉV építi a Zala Megyei Kórház sürgősségi centrumát

Aláírták a kivitelezői szerződést és átadták a munkaterületet, így várhatóan június végére elkészül a Zala Megyei Kórház sürgősségi centruma - tájékoztatta a fenntartó Zala Megyei Önkormányzat alelnöke szerdán az MTI-t.

MTI

Pál Attila (Fidesz) elmondta: a november elején - a rendelkezésre álló forrásokat meghaladó összegű ajánlatok miatt - eredménytelenül zárult első közbeszerzési eljárást követően decemberben már eredményes volt a második tenderkiírás. A négy pályázó közül a munkát a zalaegerszegi ZÁÉV Zrt. nyerte el, amely a kivitelezői szerződést hétfőn írta alá a Zala Megyei Önkormányzattal.
   
A tervek szerint június 30-ra készül el a zalaegerszegi kórház sürgősségi centruma, amelynek teljes költségvetése mintegy 700 millió forint. A beruházási költség 90 százalékát európai uniós (TIOP) pályázatból elnyert összeg biztosítja, a fennmaradó hányadot pedig a Zala Megyei Önkormányzat.
   
Az alelnök hozzátette: a kórházban most kialakítandó részleg építési költsége mintegy 310 millió forint, amelyre úgy találtak kivitelezőt, hogy az eredeti terveken nem kellett változtatni, de beleférnek a költségvetésbe is. A beruházás nagyobbik részét a szükséges eszközök és felszerelések beszerzésére fordítják.
   
Pál Attila november 15-én, sajtótájékoztatón közölte, hogy az eredménytelenül zárult első forduló után újabb közbeszerzési eljárást írnak ki a sürgősségi centrum megvalósítására.
  
A Zala Megyei Kórházban - ahol eddig nem működött sürgősségi osztály - a jelenlegi traumatológiai osztály helyén, az épületszárny bővítésével alakítják ki az új részleget. "Egykapus" rendszerben fogadják majd az ambuláns vagy mentővel érkező betegeket, de elkülönülten kezelik a gyerekeket és a felnőtteket.
   
A teljesen akadálymentesített osztályon 12 ágyon fogadnak betegeket, de kialakítanak egy sokktalanító és egy traumatológiai ellátó szobát is. A minden szükséges eszközzel felszerelt sürgősségi centrum mellett elérhetővé válik a szükséges diagnosztikai háttér, így a CT-, az MR- vagy a laborvizsgálatokat is azonnal el tudják majd végezni a Zala Megyei Kórházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!