Hírek

2010.12.24. 07:26

Szomorú karácsony: mindössze egy szobájuk maradt

Nehéz karácsony vár a határ menti településen, Rédicsen élő Kaszásékra, akiknek otthona a napokban részben a lángok martaléka lett. A hattagú család a kisszobában tudja meghúzni magát.

Gyuricza Ferenc

A Sugár úton található takaros kis épületet Kaszás Gyula saját kezűleg csinosítgatta, ám munkájának java néhány napja kárba ment, egy kéménytűz miatt ugyanis langra kapott a családi ház födémszerkezete, majd a tető is átégett. A lakást fűteni ezért nem lehet, mindössze az egyetlen épen maradt szobába tudnak meleget varázsolni. A ház bútorai és használati eszközei szintén tönkrementek, pótlásuk komoly feladat elé állítja a négy gyermeket nevelő szülőket.

- Egyetlen kisszobánk maradt épen, itt kell meghúznunk magunkat - mondta a családfő. - Korábban egy kőműves mellett dolgoztam, most azonban munkanélküli vagyok, jövedelmem nincs. A feleségemre súlyos műtét vár, gerincsérvvel kell operálni, nem tudjuk, mi lesz velünk.


Kapcsolódó cikkünk:
Egy karácsony előtti önzetlen csoda: élelmiszert, ruhát, tűzifát, pénzt kapott olvasóinktól az elkeseredett család

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!