Hírek

2010.12.18. 08:07

Időpont – interneten, akár lovári nyelven is

Újabb lépést tett Nagykanizsa önkormányzata az e-közigazgatás kiteljesítése felé: immár interneten, a település hivatalos honlapján is lehet az ügyintézéshez szükséges időpontot foglalni.

Szalabán Attila

Az új szolgáltatás – melynek létrehozását az Európai Unió is támogatta – a polgármesteri hivatal több osztályát is érinti. Időpontok foglalhatók az okmányiroda, a szociális-, a közigazgatási- és az építéshatósági osztály, valamint a gyámhivatal ügyintézőihez. Az egyelőre meglehetősen egyszerű kivitelű, „Q-Matic” rendszer különlegessége, hogy nemcsak magyarul, ha nem lováriul (a Nagykanizsán és környékén a leginkább elterjedt, eredeti cigány nyelv) is olvashatók információk.

– A nagykanizsai önkormányzat biztosítani kívánta az esélyegyenlőséget, ezért döntött az információk lovári nyelven való feltételéről – magyarázta Cserti Csilla projektmenedzser.

Mint azt Gaál László informatikai projektasszisztenstől megtudtuk, az internetes időpontfoglaló rendszer bármilyen böngészővel működik, ám futtatásához Java környezet szükséges. A megjelenő információkon belül könnyű eligazodni. Az illetékesek ígérik: az internetes időpontfoglalórendszert hamarosan tovább fogják fejleszteni. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!