Hírek

2010.12.07. 08:42

Elkergette a támadókat! Kutya és gazdája megakadályozott egy bűntényt

Mint arról korábban beszámoltunk, hamar rendőrkézre került az a két kanizsai férfi, akik az ipari park területén fosztottak ki egy fiatalembert. Nos, a történet hétfőn teljesen kerek lett, lapunknak ugyanis részletesen beszámolt a történtekről az a szemtanú, aki kutyájával együtt segített a bajba jutott férfinek.

Sámel József

Mint azt Papp Attila másoddiplomás joghallgató mesélte: Archibald nevű kutyáját rendszeresen az ipari park területén sétáltatja, ott ugyanis nyugodtan szabadjára engedheti a kétéves amerikai dogot, másrészt egyfajta önkéntes polgárőri feladatot is ellát a páros.

- Így történt múlt hét csütörtök este is, amikor arra lettem figyelmes, hogy egy fiatal férfi és egy nő - akit egyébként gyakorta látok az ipari park környékén különböző kuncsaftokkal - ment előttem. Körülbelül 50 méterre lehetett tőlem az alkalmi párocska, amikor hirtelen eltűntek a szemem elől. A következő pillanatban már kiabálást, majd egy tompa puffanást hallottam. Archibald kutyám azonnal a hang irányába rohant, én meg utána. Amikor odaértem, láttam, hogy két férfi támadta meg a nővel sétáló fiatalembert, aki akkor már hangosan segítségért kiabált. A támadók és a nő, a megszerzett pénzzel együtt, félve a kutyatámadástól, azonnal autóba pattantak és elhajtottak a helyszínről.


Papp Attila, aki korábban a közterület-felügyeletnél dolgozott, szerencsére meg tudta figyelni a támadókat, így az áldozattal együtt értesítették a rendőrséget.

- Pontos személyleírást tudtam adni, így a rendőrök pár óra alatt elfogták a tetteseket - mondta Attila, aki nem is magára, sokkal inkább kutyájára büszke. - Ha nincs velem Archibald, nehezebb dolgom lett volna, vélhetően egyedül nem tudtam volna elijeszteni a támadókat.

Papp Attila egyébként amondó: gyakrabban is járőrözhetnének a rendőrök és a közterületesek az ipari park területén, rendszeres ugyanis az illegális hulladékelhelyezés és a környéken állomásozó futtatók sem veszélytelenek, mint azt a mostani történet is bizonyítja.

A kanizsai rendőrség egyébként kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két támadó ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!