Hírek

2010.12.15. 03:24

Egy képviselőt választhatnak Padáron

Időközi képviselő-választást tartanak vasárnap Padáron. A négyfős önkormányzati testületben három hely már betöltött, egy mandátum sorsáról dönthetnek a szavazók a hét végén.

Horváth A. Attila

Az október 3-ai önkormányzati választáson négy jelölt indult a képviselői mandátumokért Padáron, de egyikük (Szőke-Török Noémi) polgármesterjelöltként is megmérettette magát, és győzött. Így értelemszerűen nem lehetett önkormányzati képviselő, azaz csak három testületi hely kelt el a négyből. Az időközi választást december 19-re, vasárnapra írták ki.

Ezúttal három független jelölt - Hajas Ferencné, Kóczé Attila, Tóth Imre - közül választhatnak a szavazásra jogosult padáriak. Egy jelöltre lehet érvényesen voksolni, képviselő az lesz, aki a legtöbb érvényes szavazatot kapja. Az önkormányzati képviselők választásának szabályai szerint szavazategyenlőség esetén sorsolással állapítja meg a választási bizottság azt, hogy ki szerez mandátumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!