Hírek

2010.11.19. 05:32

Programtipp a hétvégére

Mozgalmasnak ígérkező hétvége áll előttünk. Legfeljebb az okoz nehézséget, hogy mi módon illesszük be naptárunkba az egymás után következő változatos programokat.

Zalai Hírlap

Prima Díj 2010 gálaest
Nagykanizsán a Medgyaszay Házban pénteken 18 órától tartják a Zala Megyei Prima Díj gálaestjét. Ez alkalommal kerül sor a lapunk olvasóinak szavazatai alapján gazdára találó közönségdíj átadására is.

Népi design
Szombaton 11 órakor nyílik a gébárti Kézművesek Házában a Népi design című kiállítás, mely a Szlovénia–Magyarország határon átnyúló együttműködési program 2007–2013 keretében működő kézműves akadémián készült új tárgyakat mutatja be.

Nyitott műhelygalériák
A helyi kistermelők találkozhatnak vasárnap 14–18 óra között Zalaegerszegen a gébárti Kézművesek Házában. A rendezvényt bemutató, adventi készülődés kíséri.

 Jótékony hangverseny
A zalaistvándi evangélikus templomért ad jótékonysági koncertet a tatai Református Gimnázium énekkara szombaton 15 órától a pókaszepetki katolikus templomban.

Óvodás sportnap
Zalaegerszegen óvodás sportnap lesz szombaton 10 órától a sportcsarnokban.

MŰ-terem
Egerszegen a Keresztury ÁMK Gönczi Galériájában szombaton 17 órakor MŰ-terem címmel nyílik Horváth M. Zoltán festőművész kiállítása. 

Idősek ünnep 
Nesmesapátiban szombaton 13.30-tól várják a község szépkorú lakóit a közösségi házba, az idősek ünnepére. Teskándon vasárnap 14 órakor kezdődik az idősek napi ünepség az általános iskolában, ahová várják a településről elszármazottakat is.

 Ady-bál
A zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola és Művészeti Gimnázium szombaton 19 órától tartja alapítványi bálját az iskola tornatermében.

Irodalmi verseny
 Szombaton 10 órakor kezdődik az egervári iskolában a kistérségi vers-, próza- és mesemondó verseny.

Jégcsarnokavató
Zalaegerszegen szombaton 13 órakor tartják a jégcsarnok újranyitásának ünnepségét.

Noé-napi vigasság
Dötkön, a Noé borházban pénteken 14.30-tól tartja évadzáró vigasságát a Zalai Borút Egyesület.

Albatrosz táncművészeti fesztivál
Szombaton a zalaegerszegi Keresztury Dezső ÁMK-ban délelőtt 10 órától rendezik meg a negyedik Albatrosz táncművészeti fesztivált. A nagykanizsai Móricz Zsigmond Művelődési Házban szombaton 17 órakor az aprók táncával kezdődik az a zenés program, amelyben 18 órakor ifjúsági táncház, 19 órakor a Bartina Táncegyüttes műsora, 20 órától pedig sárközi táncok tanításával táncház szerepel a választékban 

Szívhúrosok
Keszthelyen, a Festeticskastély tükörtermében pénteken 18 órától a Szívhúrosok együttes, a szigetvári Weiner Leó iskola tanárai, diákjai adnak koncertet.

Növendékekkel
A kanizsai Medgyaszay Házban vasárnap 16 órakor lesz a Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány koncertje, fellépnek az iskola növendékei
.
Jótékonysági koncertek
 Alsópáhokon az Acapellers énekegyüttes és az Allegrezza kamarakórus részvételével a vörösiszap-károsultak megsegítésére tartanak jótékonysági koncertet szombaton 18 órakor a művelődési házban. Keszthelyen, a Balaton Színházban szombaton 19 órakor kezdődik jótékonysági hangverseny, melyen a Helikon kórus és a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar lép fel.

Könyvbemutató
A letenyei Városi Könyvtárban szombaton 18 órakor kiállítással egybekötött könyv- bemutatóra kerül sor, ahol a Kamarás Klára irodalmi és Timár Zoltán képzőművészeti alkotásait bemutató, Fúzió című kötetet ajánlják.

Horvát nap
Murakeresztúron szombaton tartják a horvát napot a sportcsarnokban 17.45-től. Az ünnepséget tótszentmártoni, murakeresztúri, semjénházi, szepetneki, petriventei, letenyei, fityeházi, molnári, tótszerdahelyi és nagykanizsai csoportok műsora színesíti.

Életünk és a zene
A kanizsai Halis-könyvtárban vasárnap 15.30-kor kezdődik Kocsis Katalin Életünk és a zene című előadása.

Egészség-nap
Az andráshidai Öveges ÁMK-ban ma 14 órától egészségügyi előadásokra, mérésekre kerül sor. 18 órakor Bedő Krisztina grafikáiból nyílik kiállítás.

Könyvtárismeret
Lentiben a könyvtárban ma 13.30-tól játékos könyvtárismereti programot tartanak.

Népművészeti kiállítás
 Göntérházán szombaton 14 órakor nyílik kiállítás a helyi hímzőszakkör munkájából.

Katalin- bál
"Ha Katalinkor kopog, karácsonykor locsog” tartja a közmondás. Az időjárás téli „jósnőit” névnapjukon immár hagyományosan idén is gasztronómiai falunapon köszöntik fel. Pénteken  17 órakor a művelődési házban régi receptek szerinti süteménysütő versenyt rendeznek, szombaton reggel 8 órakor pedig a régi falusi hagyományok szerint disznót vágnak. A programokat a Katalin- bál zárja.  


Koncertek

 A kanizsai Honvéd Kaszinóban szombaton 20 órakor, 45 év a rockzenében címmel kezdődik Simon István Flamingo énekes-gitáros és barátai jubileumi estje.

Zalaegerszegen, az Éva presszóban ma 20 órától Lukács Sándor tart gitárestet, a Grabowsky Caféban pedig ma 21 órától az Acoustic Blues Duo lép színpadra.

Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban szombaton 20 órától a Kriszti és a Magyarucca és a Dirty Fusion lesz a vendég.

Keszthelyen, az 512-es Clubban szombaton 21 órától a Magashegyi Underground lép fel.

Lentiben, a Dox étteremben ma 20 órától a helyi Éjszakai Járat és a zalaszentgróti Skent szórakoztatja az érdeklődőket.

Lendván, a Színház- és Hangversenyteremben ma este fél héttől Szomi Kralj Béla koncertje kezdődik, majd a Robeldule és a Kontraband együttesek lépnek színpadra.

 

További programok itt!

Ezek is érdekelhetik