Hírek

2010.11.20. 11:27

Modellkedő gyermekek: a szereplés a csemeték vagy inkább a szülők álma?

Minden anyukának a saját gyermeke a legszebb. Azonban a négyéves Bolovits Málna és kétéves húga, Bodza már független ítészek elismerését is elnyerte a különböző gyermekszépségversenyeken.

Kiss Anna

Se szeri, se száma az egész kicsi gyerekeknek rendezett modellválogatóknak, szépségversenyeknek. Sokan elítélik a szülőket, mondván, ilyen korban még nem szabad kitenni a kislányokat egy ekkora stresszel járó megmérettetésnek. A sármelléki Bolovits család is így gondolja, bár két kisgyermekük már számos fotózáson van túl.

- Itt nem arról van szó, hogy ráerőszakoljuk a csemetéinkre a szereplést- mesél az apuka, Bolovits Gábor. - Minden szülő tudja, ha a gyerekeknek nincs kedvük valamihez, akkor azt nem csinálják.


A beszélgetés közben a szöszke Málna és Bodza vidáman játszik a szobában, számukra a modellkedés is csak egy vicces kaland. Karrierjük anya fotóival indult.

- Mint minden anyuka, én is imádtam fotózni a lányaimat- veszi át a szót felesége, Brigitta, akit barátai csak Dixinek szólítanak. - Tanultam a technikát, így egész jó képek születtek. Ezekből aztán elkészítettük Málna és Bodza weblapját.

- Az ügynökségek így felfigyeltek ránk, és munkát ajánlottak. Szerepeltünk már az egyik anyáknak szóló magazin címlapján, illetve az egyik babaáruház kampányában. Hangsúlyozom, nem viszem túlzásba a menedzselést. Nem vagyok az az elvetemült anyuka, aki a pár éves kislányát kisminkeli. Ha csinosan kell megjelenni, maximum a hajukat copfozom össze.


Sajnos előfordul, hogy a gyerekeket csak eszköznek tekintik az ügynökségek, kizárólag a pénz érdekli őket. A portfóliók, tanfolyamok költségei sok esetben terhelik a szülők pénztárcáját. Egy-két ilyen tanulságos eset után Bolovitsék úgy döntöttek, a saját kezükbe veszik az irányítást, és úgy egyengetik Málna és Bodza útját.

- A mai napig hívnak minket Budapestről, megdicsérik a lányaink fotóit. Mi mostanra már okosabbak vagyunk, nem dőlünk be a nyájas szavaknak. Megválasztjuk, melyik felkérést vállaljuk el, kivel dolgozunk együtt. Közben pedig az internetes szépségversenyeken tarolnak a lányok.

Természetesen a szülők mindig elfogultak, és ez számtalanszor probléma ezeken a megmérettetéseken. Sokszor azon dől el egy-egy verseny, melyik kislány családjának van több ismerőse.

- Csak olyan helyekre jelentkeztünk, ahol független zsűri választotta ki a legszebbeket. Annak nincs értelme, hogy egyesek elküldenek ezer szavazatot a saját gyerekükre. Az a győzelem nem igazi - mondja az anyuka.


Végezetül megtudjuk, a két kislánynak hamarosan testvére születik. A pici még szégyenlős a pocakban, így nem tudni a nemét, de a szülők egyetértenek abban, ismét kislányt szeretnének. És hogy mit hoz a jövő?

- Nem szeretnénk korlátok közé szorítani a gyerekeinket. Nem kell modellkedniük, ha nem akarnak. A lényeg, hogy szeressék azt, amit csinálnak. Egy kívánságunk van csak: lehetőleg mindig maradjanak a közelünkben.

Hogy teljes legyen a kép, felkerestük az egyik hazai ügynökség cégvezetőjét, Farkas Dianát, aki szívesen válaszolt kérdéseinkre a gyermekmodellkedéssel kapcsolatban.

- Ellentétben sok ügynökséggel, nálunk hosszas személyes beszélgetés előzi meg a felvételt. Külön ügyelünk arra, hogy ne a szülő eről-tesse a kicsikre a modellkedést. Már egész kicsi, hat hónapos gyerekeket is foglalkoztatunk, de természetesen 18 éves korig szülői jóváhagyással történik minden. A gyermekmodellek-nél még nem annyira fon-tos a súly, a magasság. Nincs olyan, hogy A szép kislány vagy kisfiú , hiszen minden megrendelőnek más az elképzelése. A legfontosabb talán minden esetben a személyiség. Csak arról a gyermekről készülhet jó fotó, aki élvezi is a fényképezkedést.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!