Hírek

2010.11.29. 18:55

Lemondott a polgármester Miháldon

Hétfő reggel a falu roma lakossága szimpátiatüntetést szervezett a polgármester mellett Miháldon. Hogy miért? Azért, mert Mándó Tibor úgy döntött: lemond.

Sámel József

- Nem szeretnénk, ha lemondana a polgármesterünk, ő az egyetlen a testületből, aki foglalkozik a romák problémáival - mondta Orsós Józsefné, a hivatal előtt tüntető csapat egyik tagja. - Nem értem miért, de a választások óta egy kisebb csoport folyamatosan támadja, pedig nincs rá okuk. Nemegyszer előfordult, hogy még a fizetését sem vette fel, hogy így segítsen a falun.

Mint kiderült: Miháldon nem kisebbségi konfliktusról van szó, az csupán a véletlen műve volt, hogy hétfőn a település roma lakói szerveztek tüntetést.


- Múlt hét csütörtökön, a testületi ülés után jelentettem be, hogy lemondok tisztségemről - mondta Mándó Tibor, akit októberben harmadszor választottak meg a település vezetőjének. - Sajnos, a testületben van pár ember, akivel nem tudok együtt dolgozni, a napi problémák megoldása helyett ugyanis folyamatosan a múltbéli sérelmeiket hozzák fel, s csip-csup ügyekkel terhelik a hivatalt, s engem is. Az már szót sem érdemel, hogy a választások óta valaki betörte az autóm ablakát, s egy alkalommal maró anyagot is öntöttek a kocsimra. Nem akarok senkinek az útjában lenni, eldöntöttem, hogy lemondok. Remélem, kritikusaim bizonyítják, hogy képesek jobban vezetni a települést.

Mándó Tibor elmondta: a hivatal kulcsait kedden adja le, a választásokig az alpolgármester látja el a teendőket. Szombaton egyébként közmeghallgatást is tartanak a faluban, ahol valószínűleg ismét téma lesz a polgármester lemondása.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!