Hírek

2010.11.19. 14:41

Kríziskamra 2010: harminc új munkahely Zalában, negyven Vasban

Mint arról már hírt beszámoltunk, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Kríziskamra 2010 projektje megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását teszi lehetővé Nagylengyelben. A karitász védőszentjének, Árpád-házi Szent Erzsébetnek ünnepe alkalmából lapcsoportunk is segíti a rászorultakat, illetve a karitász gyűjtőakcióját.

zaol.hu


- Országosan modell értékűvé vált kezdeményezésük, a Kríziskamra 2010 mintaprojekt – mondta Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója a Vas Népének.- Összefogtunk a gazdaság szereplőivel, együtt segítjük az elesett emberek munkához jutását. A leghátrányosabb helyzetben lévőket, a megváltozott munkaképességűeket juttatjuk ezáltal lehetőséghez. A vasi Vásárosmiskén már 40 ember dolgozik a Levendula-házban, Nagylengyelben december 11-én 30 ember munkahelyét avatjuk.

Mindkét településen megüresedett plébániát adott át erre a célra dr. Veres András szombathelyi megyés püspök. Vásárosmiskén elültettek 7 ezer tő levendulát, ebből készítenek különféle készítményeket, s bedolgozást is vállalnak egy celldömölki  üzemnek. Nagylengyelben még tart az épület felújítása. Itt Rómából hozott alapanyagokból készítenek majd rózsafüzéreket, ostyasütőt működtetnek, gyümölcsaszalót is építenek.

A karitászosok megtapasztalták, mit jelent embereknek  újra munkába állniuk. Teljesen megváltoztak. Nőtt az önbecsülésük, kiléptek beszűkült mindennapjaikból, mosolygóssá, beszédessé váltak. A kassza azonban kiürült.  Árpád-házi Szent Erzsébetnek, a karitász védőszentjének ünnepe alkalmából egyházmegyénkben gyűjtenek a rászorultaknak.  A karitász akcióját lapcsoportunk is segíti, így a szombati újságban mellékelt csekken feladott összeggel olvasóink munkahely létesítését támogatják.

Üres plébánia sok van, a projekt jövőre folytatódik - írja a karitász tájékoztatása nyomán vasi laptársunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!