Hírek

2010.11.05. 11:06

Kinevezték levéltárügyi miniszteri biztossá a fideszes Gyimesi Endrét

Miniszteri biztossá nevezték ki a fideszes Gyimesi Endrét, Zalaegerszeg volt polgármesterét november 1-jével a levéltári helyzet áttekintésével, a kapacitások felmérésével és a Magyar Országos Levéltár teljes körű szakmai átvilágításával kapcsolatos feladatok ellátására.

MTI

A kinevezések a Hivatalos Értesítő legfrissebb számában jelentek meg.
   
Gyimesi Endre fideszes országgyűlési képviselő miniszteri biztosi megbízatása 2011. április 30-ig tart. Feladatkörébe tartozik, hogy konzultációt folytasson a levéltárak fenntartóival, a tulajdonosi jogkör gyakorlóival, a Magyar Országos Levéltár főigazgatójával, vezetőivel, az áttekintés alapján javaslatot tegyen a fejlesztési igények európai uniós pályázatokkal történő összhangba hozatalára, e-levéltár, levéltári digitalizáció megvalósítására, valamint a hazai levéltári rendszer működtetésének esetleges megújítására.
   
A miniszteri biztost helyettes államtitkári illetmény és juttatások illetik meg; tevékenységét a nemzeti erőforrás miniszter irányítja.
   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!