Hírek

2010.11.19. 17:51

Húszmilliárdnyi bírság: akadt szabályszegő, aki 99 alkalommal akadt fenn

Ez évben már 15 milliárd forint folyt be a rendőrség költségvetésébe az objektív felelősség elve alapján kiszabott közigazgatási bírságokból – hangzott el a szombathelyi székhelyű közigazgatási hatósági szolgálat sajtótájékoztatóján.

Arany Gábor


A tájékoztatóra azért került sor, mert a szolgálat működéséről, illetve az objektív felelősség elvéről az elmúlt hetekben több  téves adat, információ jelent meg, indokolta  a szolgálat vezetője dr. Balázs Zsolt rendőr alezredes.

- Országos hatáskörrel ez év márciusától ténykedik a szervezet, amelyben jelenleg több mint háromszázan dolgoznak. Itt dolgozzák fel az összes közigazgatási eljárásra utalt szabályszegést. A korábbi évek tapasztalatai alapján évente 600 ezer ügy feldolgozására készültek, ezzel szemben jelenleg ennél már 50 százalékkal több a munkájuk.

 Az úgynevezett traffic point rendszerben 686 ezer ügyben jártak el, 1,4 millió értesítést, határozatot postáztak. Az ügyek 2 százalékában nyújtottak be fellebbezést az érintettek, ezek harmada a szabályszegést vitatta, míg a többi fizetési kedvezményt kért. Ez évben eddig 20 milliárd forint bírságot szabtak ki, s ebből 15 milliárd forintot be
is fizettek.
 
A legmagasabb, 300 ezer forintos bírságot 88 esetben szabták ki, és akadt pesti szabályszegő, akivel szemben március elseje óta 99 alkalommal járt el a közigazgatási hatósági szolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!