Hírek

2010.11.03. 19:35

Az utolsó városi polgármester is letette az esküt Zalában

Az újonnan felállt képviselő-testület második ülésén, szerdán letette az esküt Letenye újraválasztott polgármestere, Halmi Béla.

Horváth-Balogh Attila


Az ülés elején dr. Szabó Ilona képviselő köszöntötte a határ menti település elöljáróit, Halmi Bélát és a többi képviselőt: Rózsás Imrét, Somogyi Andrást, Farkas Szilárdot, Dömők Józsefet, továbbá Bedő Ildikót. Majd Horváth János, a helyi választási bizottság elnöke kihirdette a polgármester-választás eredményét, s átadta a megbízólevelet Halmi Béla részére, aki ezt követően letette esküjét.

Az ünnepélyes ceremónia után a régi-új polgármester ismertette elképzeléseit. Többek közt a gazdaságfejlesztést, a rendelkezésre álló iparterület bővítését, az egészségturizmus erősítését, valamint az önkormányzati intézmények energiaracionalizálását említette. Elhangzott továbbá, hogy Halmi Béla a jövő héten a Müller-cégcsoport letenyei logisztikai beruházásának ütemezéséről egyeztet a befektető képviselőivel. A polgármester még Letenye járási székhellyé emelését említette a reá és a testületre váró feladatok közt. A testület az ülésen Rózsás Imrét választotta meg alpolgármesternek.

Ezek is érdekelhetik