Hírek

2010.10.07. 17:26

Zavartalan gyógyítás: felavatták a kiskanizsai egészségházat

Ünnepélyesen is felavatták csütörtökön a kiskanizsai egészségházat. A közel 126 millió forintos beruházáshoz 60 millió forintos uniós támogatást kapott az önkormányzat.

Sámel József

Kicsit megkésve ugyan, de csütörtökön hivatalosan is felavatták a kiskanizsai városrész új egészégházát, melyben minőségi változást hozott a városrészben dolgozó háziorvosoknak, s a betegeknek egyaránt. Mint arról korábban többször is beszámoltunk: a két felnőtt és a gyermek orvosi rendelő állapota olyannyira leromlott, az elmúlt években, hogy a működési engedély kiadása is veszélybe került. Az idő szorítását a közgyűlés is érzékelte, ezért több finanszírozási lehetőséget is számba vett a testület. Végül egy uniós pályázatnak köszönhetően 60 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat, így tavaly megkezdődhetett a beruházás.


Cseresnyés Péter polgármester csütörtökön elmondta: a munkálatok két ütemben zajlottak, először az új épület került kialakításra, melyben két új felnőtt háziorvosi rendelő, egy gyermekorvosi rendelő kapott helyet. A fejlesztés eredményeként  nem csak a rendelők lettek tágasabbak, de új és modern eszközök is rendelkezésre állnak a gyógyításhoz. A második ütemben újították fel a régi épületet, ahol a védőnői szolgálat kapott elhelyezést. A teljes  akadálymentesítést természetesen mindenütt megvalósították. A polgármester beszédében egyúttal arra is utalt, hogy a jövőben a város többi orvosi rendelőjét is hasonló szintre szeretnék  hozni.

A polgármester köszöntőjét követően a történelmi egyházak képviselői áldották meg az épületet, majd a jelenlévők belülről is megtekinthették az új intézményt.


Információk:
A csütörtökön felavatott egészségházban a jövőben több szolgáltatást is igénybe vehetnek majd az emberek.
Az elképzelések szerint terhes tornát, baba-mama masszázst és szülésre felkészítő tanfolyamot is indítanak.
Az épület előadások megtartására is alkalmas.
A szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséről is hallhatnak új információkat a városrész lakói.
Szakemberek szólnak a diabétesz kezeléséről, illetve az egészség megőrzéséről
Az épület ezen kívül a rendszeres szűrővizsgálatoknak  koleszterin, vércukor, PSA  is helyet biztosít.



Kapcsolódó cikkeink:


2010. július 27.
Panasz: Elviselhetetlen a hőség az új kiskanizsai egészségházban 


2010. január 12.
Egészségközpont közel 143 millióból


2009. július 29.
Épülhet az egészségház Kiskanizsán


2008. május 3.
Egészségház, csak patikaáldozat árán?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!