Hírek

2010.10.19. 02:27

Szentendrei képek

A Magyar Festészet Napját 2002 óta ünnepljük, a keszthelyi Balatoni Múzeum három éve csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz.

Sámel József

A Szentendrei Régi Művésztelep alapítóinak és mai alkotóinak kiállítását nyitották meg, az érdeklődők igazi kuriózumnak számító tárlatot tekinthetnek meg december 13-ig. Az alapító tagok alkotásait a szentendrei Ferenczy Múzeum kölcsönözte a kiállítás számára. Az értékeket őrzendő, a hagyományokat, szellemi örökséget ápolandó 1997-ben tizenhárom művész alapította meg a Szentendrei Festők Társaságának utódszervezetét, a Szentendrei Művésztelep Kulturális Egyesületet. A kiállítás anyagában a múlt és a jelen egyaránt helyet kapott. A tárlathoz kísérő rendezvények is kapcsolódnak, szerdán fél ötkor a múzeumban Németh Gábor, Keszthely főépítésze beszélgetésre invitálja az érdeklődőket a kiállítás kapcsán, a Balaton ihletése, avagy miért kell nekünk egy keszthelyi művésztelep? címmel. November 4-én diákoknak szerveznek tárlatlátogatást és rajzfoglalkozást.

 

 

További zalai programokért klikk ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!