Hírek

2010.10.15. 17:18

Október 30-án megismétlik a polgármester-választást Letenyén

Október 30-án újra az urna elé járulhatnak a szavazók a 4-es számú szavazókörben Letenyén - döntött a helyi választási bizottság pénteken.

Horváth-Balogh Attila

Mint arról beszámoltunk, a Zala Megyei Bíróság megsemmisítette az október 3-ai  polgármesterválasztás eredményét, a 4-es szavazókörben pedig új szavazást rendelt el. 

Pénteken a helyi választási bizottság kitűzte a polgármester-választás megismétlésének időpontját október 30.-ra. Baloghné dr. Andel Zsuzsanna jegyző, a helyi választási iroda vezetője közölte: jelen állás szerint a tűzoltószertárban kialakított szavazóhelyiségben ugyanazokra a polgármester-jelöltekre voksolhatnak az állampolgárok, akikre október 3-án tették, eddig ugyanis senki nem jelzett visszalépést. Erre egyébként az utolsó pillanatig van lehetőségük.

A kialakult helyzettől független a városi képviselő-testület megalakulása, melyre hétfő délután kerül sor.

Megismétlik a polgármester-választást Letenyén - Manipulálás az idősotthoni szavazáson

Kuprivecz majd Halmi

A választás napján az adatok 20 %-os feldolgozottsága mellett 20 óra után még Kuprivecz József állt az élen,  ám a 80 %-os feldolgozottság mellett már Halmi Béla vezetett, s ő lett a befutó az akkori állás szerint. Ezzel tulajdonképpen az egyetlen olyan zalai város volt Letenye, ahol két jelölt neve is felmerült a feldolgozattság során. (Részletek itt!)

 Jelölt neveJelölő szervezet(ek)Kapott
érvényes
szavazat
%
1 Gyergyák Zoltán FÜGGETLEN 253 13,77
2 Halmi Béla FIDESZ
KDNP
543 29,56
3 Iván Róbert FÜGGETLEN 42 2,29
4 Kuprivecz József FÜGGETLEN 541 29,45
5 Mikóné Farkas Ilona Ildikó FÜGGETLEN 265 14,43
6 Rontó Károly Pál FÜGGETLEN 97 5,28
7 Végh László FÜGGETLEN 96 5,23


Hat zalai település választ


Letenye mellett öt másik zalai településen kell újra választani. Padáron, Bödeházán, Csödén, Dobriban és Zalaszántón kell a választópolgároknak újra az urnához járulni, míg Salomváron már a jelöltállítás sem sikerült. Nem volt elég jelentkező a képviselői posztra, így csak polgármestert választott a település. (Részletek itt!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!