Hírek

2010.10.19. 06:28

Drága óvodai csomag: törlőkendő 150 ezerért, ceruza 24 ezerért

Olyat akarnak kifizettetni vele, amit nem rendelt, s vissza sem tudja küldeni a drága csomagot. Nem tudja még, hogy az ő esetükben várható-e pozitív eredmény, de mindenképpen szeretné felhívni más emberek figyelmét a problémára, hogy ne essenek hasonló csapdába. Győrfi Lívia, a Nagylengyeli Napközi Otthonos Óvoda vezetője fordult hozzánk panaszával.

Horváth Viktória

- Júniusban megkeresést kaptunk egy kft.-től, akik irodaszert tartalmazó csomagot ajánlottak. Elfogadtuk a bemutató darabot, ki is egyenlítettük az ötvenezer forintos számlát - kezdte mesélni kálváriájukat. - Mivel drágának találtam az árut, nem kívántam tőlük többet rendelni. Ismét kerestek telefonon, az eladó azt mondta, kiegészítő csomagot szeretnének küldeni, mivel néhány darab kimaradt a bemutató csomagból. Ennek a költségét már nem tudtuk vállalni, ő megígérte, három aprócska részletbe elosztja ezt a kicsi összeget.

Nemsokára megjött a csomag, ám számla nem volt mellékelve. Egy óvónő vette át, aláírva az átvételi nyilatkozatot, nem is gondolva, milyen lavinát indít el.

- A fuvarlevél ugyanis szerződés is volt egyben, noha alig látható, apró betűkkel írták. Az állt benne, ha nyolc napig nem küldjük vissza, akkor ki kell fizetni. Mi nem küldtük vissza, hiszen még az árát sem tudtuk, ami ezután érkezett meg: több mint 700 ezer forintot követeltek rajtunk három részletben.

Az óvodavezető próbálta visszaküldeni a csomagot, de azt mondták, nem áll módjukban visszavenni és részletfizetést ajánlottak fel, majd megfenyegették, hogy végrehajtót küldenek. Ezután az óvodavezető saját lakcímére kapott három ötezer forint értékű vásárlási utalványt, ő ezt megvesztegetésnek vette, ezért a csomagba tette azokat is, majd visszaküldte. A cég nem fogadta el, így a csomag most a postán várja a sorsát. Azóta már a cég el akarta engedni az utolsó részletet, sőt, egy ügyvédként bemutatkozó hölgy is hívta a cég megbízásából Győrfi Líviát, hogy peren kívüli megegyezés esetén a teljes összegnek csak a felét kell befizetniük, de nem fogadta el. Mivel polgármesterváltás is volt a faluban, csak a jegyzőhöz tudott fordulni, aki megnyugtatta, tegyék csak el a csomagot, s lássuk, mit lép a cég.

 

- Szakmai tanácsot tudtam adni az óvoda vezetőjének, reméljük, hogy polgári nem peres eljárás keretében tisztázódik ez az ügy. Én csak a történet egyik oldalát ismerem, de úgy néz ki, nem korrekt módon tájékoztatták az ügyfelüket - mondta el megkeresésünkre dr. Szemes Róbert körjegyző.

- Próbáltam a fogyasztóvédelemhez fordulni, de mivel az óvoda jogi személynek minősül, nem tudnak nekünk segíteni. Felkerestem egy ügyvédet, remélem, így végre megoldódik ez az ügy - mondta az óvodavezető.

Kerestük az írószer-forgalmazó céget is, elmondták, kompromisszumra törekednek a vevővel, de ennél többet az ügy lezárása előtt nem szeretnének mondani.

Kerestük az írószer-forgalmazó céget is, elmondták, kompromisszumra törekednek a vevővel, de ennél többet az ügy lezárása előtt nem szeretnének mondani.

Elkeseredett vásárlók
● Az írószer-forgalmazó céggel nem csak a nagylengyeli óvoda vezetője elégedetlen
● Internetes fórumon vitatják meg az elkeseredett vevők az esetüket, s adnak tanácsot egymásnak
● Az első csomag alig ötkilós volt, míg a „kiegészítő” csomag már 11 kg
● Néhány tétel a számláról: 20 db ceruza 24 ezer forintot kóstál, 150 db törlőkendő 150 ezer forintot ér
● A küldött termékek egy kis községi óvodának, ahol minimális az irodaszer-szükséglet, feleslegesek, ráadásul nagyon drágák

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!