Hírek

2010.08.18. 06:53

Nem sikkasztott a polgármester! Jogerősen kimondták

Immár jogerősen is kimondta az ügyészség, hogy Henczi Zoltán, Pacsa polgármestere nem követett el bűncselekményt, az ellene folytatott nyomozás ennek következtében megszűnt.

Szabó Judit

Többször írtunk róla, hogy a pacsai önkormányzat gazdasági bizottsága feljelentést tett a polgármester ellen, azzal vádolva, hogy több költségtérítést vett fel, mint amennyi járt neki, s egy fiktív lakcímbejelentéssel elérte, hogy családja gázártámogatásban részesüljön.

A két ügyben - azokat egyesítve - a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság folytatott nyomozást, s gyanúsítottként hallgatta ki a polgármestert. Az eljárást a Zalaegerszegi Városi Ügyészség néhány hónappal ezelőtt megszüntette, megállapította ugyanis, hogy nem történt bűncselekmény. A határozat indoklásában többek között arról olvashattunk, hogy Henczi Zoltán a kérdéses, tavalyi évben nem vett fel több költségátalányt, mint amennyi megillette (a maximálisan igénybe vehető keretet sem merítette ki), nem történt tehát sikkasztás, és nem okozott vagyoni hátrányt az önkormányzatnak.

A gázártámogatási ügyben sem követett el bűncselekményt, mondta ki a városi ügyészség. Úgy ítélték meg, hogy abban az időben, amikor a polgármester felesége gázártámogatást vett fel, jogosan járt neki a kedvezmény, amelyről ennek ellenére utóbb lemondott.

A Zalaegerszegi Városi Ügyészség határozata ugyanakkor nem emelkedhetett jogerőre, mert panaszt nyújtottak be ellene a nyomozás kezdeményezői. A Zala Megyei Főügyészség nemrég elutasította a panaszt, az ügy ezzel jogerősen lezárult.



Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi cikkekre!


2010. június 24.
Fizet a város a pacsai polgármesternek
A végrehajtási eljárás elkerülése érdekében kifizeti az önkormányzat Henczi Zoltán pacsai polgármesternek azt az összeget, amely a bíróság által megemelt illetménye miatt jár neki 2009 elejéig visszamenőleg


2010. június 17.
Nem történt sikkasztás a pacsai polgármester költségtérítési és a gázártámogatási ügyében
Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást Henczi Zoltán, Pacsa polgármestere ellen a Zalaegerszegi Városi Ügyészség a költségtérítési és a gázártámogatási ügyben.


2010. március 31.
Szócsaták, vádak, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás gyanúja Pacsán
Nem értett egyet a pacsai képviselő-testület többsége azzal, hogy feljelentés készüljön a tárgyalt közügyekben. Ez is eldőlt az önkormányzat keddi ülésén, melyen az volt a legfontosabb kérdés, hogy kezdeményezzék-e a bíróságon Henczi Zoltán polgármesteri tisztségének megszüntetését.


2010. március 30.
Nem indul fegyelmi a pacsai polgármester ellen
Rendkívüli ülést tartott kedden este a pacsai önkormányzat. A képviselők arról szavaztak, hogy kezdeményezzék-e a bíróságon Henczi Zoltán polgármester tisztségének megszüntetését és indítsanak-e fegyelmi eljárást ellene.


2010. március 6.
Felfüggesztenék a pacsai polgármestert? Újabb jogsértésekkel vádolják
Fegyelmi eljárás kezdeményezését fontolgatja a gazdasági bizottság, s az is felmerült: bírósághoz fordulnak, hogy Henczi Zoltán pacsai polgármestert felfüggesszék városvezetői tisztségéből.


2010. februrár 20.
1,7 milliót kap a polgármester! Pert nyert az önkormányzat ellen
Jogerősen is pert nyert Henczi Zoltán pacsai polgármester az általa vezetett önkormányzat ellen, így 15 napon belül ki kell fizetni neki több mint 1,7 millió forint illetménykülönbözetet.


2010. február 11.
Vagyoni kár híján nem merült fel bűncselekmény Pacsán
Az ügyészség szerint nem merült fel bűncselekmény elkövetésének lehetősége a pacsai Ady utca felújításával kapcsolatban.


2010. január 16.
Hamisítás, sikkasztás, csalás? - Nyomoznak a pacsai polgármester ellen (frissítve)
Feljelentették Pacsa polgármesterét, Henczi Zoltánt közokirat-hamisítás, sikkasztás és csalás gyanúja miatt. A polgármester ellen a Zalaegerszegi Városi Ügyészség két ügyben rendelt el nyomozást, melyet a zalaegerszegi rendőrkapitányság folytat le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!