Hírek

2010.08.23. 15:43

Hévíz néven rója az utakat az osztrák autóbusz

Hévíz nevét vette fel az osztrák Sabtours újonnan vásárolt autóbusza. A keresztelőt hétfőn tartották a fürdővárosban, a városháza előtti téren.

Horányi Árpád

A programot a tulajdonos utazási társaság az önkormányzattal, a Hévíz Turizmus Marketing Egyesülettel és a Danubius szállodák vezetésével közösen rendezte. Az autóbusz Hévíz nevét viseli a tavirózsa jelképpel, oldalán a gyógytó képével. Az eseményen Vértes Árpád polgármester és dr. Hegedűs Lajos, kórházigazgató, a turisztikai egyesület elnöke mondott köszöntőt. Mindketten szóltak a város turisztikai fogadókészségének folyamatos emelését szolgáló fejlesztésekről, amelyek  a várost, a tófürdőt és a reumakórházat egyaránt jellemzik. 

A busztulajdonos társaság részéről Wolfgang Stöttinger ügyvezető elmondta, hogy 2002-óta kapnak nevet az újonnan vásárolt autóbuszaik. A keresztelővel az égiek áldását is kérik munkájukra, a választott névvel pedig kifejezik a híres üdülőhelyekkel való jó kapcsolataikat, s azzal együtt viszik a turisztikai nevezetességek hírét. 


A modern biztonsági, környezetvédelmi és extra kényelmi követelményeknek megfelelő 3 tengelyes, 59 személyes autóbuszt Kiss László esperes szentelte meg. A kulturális műsorral kísért rendezvényen közreműködött a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, a Pelso mazsorett csoport és a Batsányi Táncegyüttes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!