Hírek

2010.08.18. 11:12

Fidesz-KDNP: Zalában a kistelepülések segítése az egyik legfontosabb feladat

A kistelepülések segítését és a nagyobb településekkel való együttműködést tartja továbbra is legfontosabb feladatának Manninger Jenő, a Fidesz-KDNP Zala megyei listavezetője, a megyei közgyűlés elnöke, aki erről szerdán sajtótájékoztatón beszélt Pacsán.

MTI

Hozzátette: a megyei önkormányzat továbbra is önként vállalt feladatának tekinti a kulturális és a helyi érdekek védelmét, és szerepet vállal a gyógyturizmus mellett a kulturális és a gasztronómiai turizmus fejlesztésében is.
   
Az elmúlt ciklust értékelve Manninger Jenő azt mondta, eredménynek tekinti, hogy a megye működtetni tudta az intézményeit, annak ellenére, hogy a négy év alatt a korábbi kormányzat 3,9 milliárdot vont el a megyéktől. Ebből az összegből 1,9 milliárdot sikerült kigazdálkodni, a többit pedig hitelből tudták pótolni.
   
A közgyűlés elnöke beszélt arról is, hogy a Zala Megyei Önkormányzat fel tudott lépni a "spekulatív milliárdosokkal" szemben is, így helyettük zalai gazdák juthattak földtulajdonhoz.
   
A Fidesz-KDNP Zala megyei listájának bemutatásakor elmondta: a megyei közgyűlés létszáma negyvenről tizenötre csökken, ebből a Fidesz-KDNP jelöltjei legalább tíz helyet szeretnének betölteni. 
   
A megyei lista vezetője Manninger Jenő, a közgyűlés jelenlegi elnöke. A második helyen Pál Attila, Lenti alpolgármestere, a harmadik helyen pedig Nagy Kálmán, a megyei közgyűlés alelnöke szerepel. A megyei lista összeállításánál figyelembe vették a szövetségesekkel való együttműködést is: a Lungo Dromot Vajda László, a KDNP-t Sáringer-Kenyeres Tamás képviseli, a listán szerepel Zsuppányi Gábor is, a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja képviseletében.
   
Több ezer önkéntes gyűjti a megyében az ajánlószelvényeket a Fideszt és szövetségeseit képviselve, de azokat a választópolgárok Fidesz-KDNP jelöléssel a választókerületi irodákban és a körzetükben induló jelölteknek is leadhatják - jegyezte meg Manninger Jenő.

A megyei lista első tíz helyére a következő politikusok kerültek: Manninger Jenő (akit a Fidesz országos választmánya ismét megyei elnöknek jelölt), dr. Pál Attila, Nagy Kálmán, Pálinkás Róbert, dr. Fekete Zoltán, Horváth Zoltán, Vajda László (Lungo Drom), Sáringer-Kenyeres Tamás (KDNP), Zsuppányi Gábor (Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártja), Fodor Márk. 

A Fidesz megyei választási programját szeptember 10., a kampány hivatalos megnyitása után ismertetik.

Ezek is érdekelhetik