Hírek

2010.08.16. 08:51

Elkészült az MSZP Zala megyei önkormányzati listája

Önkormányzati tapasztalattal rendelkező jelölteket sorakoztatott fel 15 fős megyei önkormányzati listájára az MSZP zalai szervezete - közölte a listavezető Góra Balázs hétfőn, zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

MTI

Az eddig 40 fős megyei testület 15 fősre változott, tagjai sorába a szocialisták reményei szerint legalább öt jelöltjük jut be. Ezért az első öt helyre is olyan politikusokat választották, akik Zalában mind az öt országgyűlési képviselői körzetet képviselhetik.
   
A listán Góra Balázst Lelkó Tamás nagykanizsai vállalkozó követi, a harmadik helyen a keszthelyi Veér Miklós megyegyűlési képviselő áll, majd Kollár Gyula lenti polgármesterjelölt és Szabó Balázs zalaszentgróti vállalkozó, volt megyegyűlési képviselő következik.
   
A sorban a 15. helyet kapta Baracskai József, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselő. Ő a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Fidesz hallgatása miatt semmit nem tudni arról, valójában milyen szerepe lesz a települési és megyei önkormányzatoknak, amelyek egyedüli ellensúlyt jelenthetnek a kormányzati politikával szemben. Ezért is szeretnék megakadályozni a kormánypárt "totális hatalmát" - tette hozzá.
   
Major Gábor, a párt zalaegerszegi polgármesterjelöltje azt mondta: a szocialistáknak ez az utolsó lehetőségük, hogy felnyissák az emberek szemét, mert a helyhatósági választások után három évig csend lesz, nem lesznek újabb választások. Szerinte a szavazóknak látniuk kell, hogy a koncentrált hatalomalakítás felé tart az ország, a médiatörvénnyel is egyre kevesebb szabad információ áramolhat az emberekhez, így pedig "lassan egyenlőségjelet lehet tenni a Rákosi- és az Orbán-korszak közé" - fogalmazott.
   
Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy Zala településein, különösképpen városaiban hány jelöltet indít a párt, Baracskai József elmondta: a kistelepüléseken az emberek nem szeretik a pártjelölteket, ott sokkal fontosabb a jelölt hiteles személye, ezért ezek esetében nem állítanak közvetlen jelölteket. Együttműködésre törekszenek és támogatnak is több polgármester- és képviselőjelöltet - tette hozzá.
   
Góra Balázs kifejtette: a tíz zalai város közül Zalaegerszegen Major Gábor, Nagykanizsán Károlyi Attila, Keszthelyen Mohácsi József, Zalaszentgróton Baracskai József, Lentiben Kollár Gyula a biztos polgármesterjelöltjük, Letenyén pedig a függetlenként induló Rada Tamást támogatják a szocialisták.

Ezek is érdekelhetik