Hírek

2010.08.30. 08:18

Akkoriban egyetlen volt (több fotóval)

Igazi lakodalmas hangulat uralkodott szombaton a tótszentmártoni Kámán-hegyen. Gyuricz József birtokán a Budapesti Szerb-Horvát Nyelvű Gimnázium 1968-ban végzett osztálya gyűlt össze, hogy felelevenítsenek néhány több mint 40 éves vidám történetet.

Sámel József

Mint kiderült: az osztálytalálkozó azért is volt rendhagyó, mert a csapat az érettségit követő 40 évben egyszer sem találkozott. Két évvel ezelőtt viszont úgy döntöttek, hogy bepótolják az elmaradt összejöveteleket, így most a 42. évfordulót ünnepelték az egykori gimnazisták.


– Akkoriban a miénk volt az egyetlen nemzetiségi gimnázium, így aztán az ország minden részéről érkeztek fiatalok – mesélte Gyuricz József házigazda. – Tótszentmártonból heten jártunk ebbe az osztályba, ami nagy szerencse volt, hiszen egymásra is számíthattunk.

– Szuper csapat volt a miénk, mindenki kimagasló volt valamiben – tette hozzá Kuzma József, aki ugyan Tótszentmártonban született, de most Szerbiából, Adáról érkezett.


– Én most járok először Tótszentmártonban, s meg kell mondjam, kellemesen csalódtam – mondta Barics Ernőné, aki annak idején Pomázról járt be a budapesti gimnáziumba, s úgy emlékszik, hogy a zalai különítmény kissé megszeppent fiúkból és lányokból állt.

A megilletődöttség bélyegét szombaton már senkire sem lehetett rásütni, a jófajta tótszentmártoni borok, no és a horvát muzsikát játszó zenekar ugyanis megtette hatását. A kis csapat már akkor elhatározta, hogy jövőre egy másik társuknál, Hercegszántón gyűlnek össze.  



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!