Hírek

2010.07.02. 05:14

Tilos a zaj, mégsem tartják be a csendrendeletet Keszthelyen

Sokan nem tartják be, pedig már tavaly óta létezik Keszthelyen csendrendelet, amellyel a zavaró, hangos zajjal járó tevékenységeket kívánta időbeli korlátok közé szorítani a keszthelyi önkormányzat - közölte a város polgármesteri hivatala.

MTI

A környezetvédelemről szóló helyi rendelet kiegészítésével az időhatárokat úgy alakította ki a képviselő-testület, hogy a jellemzően pihenéssel töltött időszakokban, vagyis a hajnali és esti órákban, vasár- és ünnepnapokon ne legyen hangoskodás. A korlátozás ideje alatt tilos minden olyan zajjal járó építési, átépítési, szerelési tevékenység, motoros vagy elektromos gép üzemeltetése, amely alkalmas lehet a szomszédok nyugalmának megzavarására. A tilalom nem vonatkozik a közcélú hibaelhárítás elvégzésére és a hulladékszállításra.
   
A korlátozás kiterjed az este 8 órától hétköznap reggel 7-ig, szombaton pedig reggel 9 óráig tartó időszakra, valamint a vasárnapok és a hivatalos ünnepnapok egészére. Május 1. és szeptember 30. között szombaton kora délután, 13 és 16 óra között szintén érvényben van a zajkorlátozás.
   
A keszthelyi városháza közleménye szerint Ruzsics Ferenc polgármester úgy fogalmazott: a rendelet betartásának ellenőrzése korlátozott, hiszen az önkormányzat munkatársai nem lehetnek jelen mindig mindenhol. Nem az a cél, hogy bírságot szedjenek, de szeretnék elérni, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak a városlakóknak a szükséges, ám nagy zajjal járó munkák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!