Hírek

2010.07.23. 02:29

Szabad Művészet Alkotótábor: motivál és segít

Cserszegtomaj - Nagykorúvá vált, idén ünnepli születésének tizennyolcadik születésnapját a Szabad Művészet Alkotótábor. A résztvevők ugyanolyan lendülettel dolgoznak, mint induláskor.

Sámel József

A szorgalom és a hangulat azonban kifogástalan, ezt megerősítette Horváth Melinda is, aki Székelyudvarhelyről érkezett, s 2001-ben járt először a zalai település táborában. S azóta is visszajárónak számít, a tábort semmiért nem hagyná ki.

- Itt mindig történik valami, jócskán akadnak újdonságok, s sokat tanulunk egymástól. Ja, és rengeteget lehet dolgozni, kísérletezni, amire otthon év közben nem nagyon van idő. A kötetlenség is nagy kincs - mondta.

A Vajdaságból érkezett Kovac Sándor azt tette hozzá, hogy számára a sokszínűség jelenti a tábor legfőbb erényét, hiszen a művészet szinte minden ága jelen van. A magyarkanizsai Remete István hasonlóképpen vélekedett.

- A művészeti ágak, irányzatok és persze képviselőik segítik és kiegészítik egymást. Mindez motivációt jelent számunkra - fogalmazott, hozzátéve: a lehetőségeket megragadják, természetesen figyelemmel kísérve az új irányzatokat is.

- Idén is megtartottuk a hagyományos programjaink többségét, de akadt, ami elmaradt. Anyagi okok miatt sajnos nem tudtuk megrendezni a határon túli festők kiállítását - folytatta Takács Ferdinánd. - A hévízi festőudvar, s a Fülöp Szabolcs közreműködésével megtartott flamenco akciófestészet sikert aratott. Nagyon bízunk benne, hogy a tábor a jövőben is fennmarad, ezért megteszünk mindent. Az elmúlt tizennyolc esztendő ugyanis igazolta a létjogosultságát, s azt, hogy remek alkotások születnek a keretében.

A Szabad Művészet Alkottótábor zárókiállítása pénteken 18 órakor kezdődik a tábor telephelyén , a cseszegtomaji iskolában.

Állandó fővárosi kiállítást terveznek

A Szabad Művészet Alkotótábornak minden esztendőbenvolt utóélete, így lesz ez idén is. Az alkotásokat ősszel bemutatják a zalaegerszegi és keszthelyi közönségnek. Takács Ferdinánd aztmondja, régóta tervezik, hogy Budapesten állandó kiállítást nyitnak, de egyelőre ez – főként anyagi okok miatt – nem sikerült. Pedig a tábor jövôjét biztonságosabbá tenné a fővárosi tárlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!