Hírek

2010.07.20. 04:29

Építik a körforgalmat Kanizsán: jelentős változások a Huszti téri csomópontnál

A korábban lapunkban is közölt információk dacára meglehetősen felkészületlenül érte az autósokat a hétfői jelentős forgalmirend-változás a Huszti téri csomópontnál.

Szalabán Attila

A belvárosi rehabilitáció első lépéseként megkezdődött a Huszti téri csomópont körforgalommá átépítése. Az illetékesek múlt hét pénteken átadták a munkaterületet a kivitelezés jogát elnyerő Szabadics Zrt.-nek, tegnap pedig jelentősen megváltozott a csomópontban érvényes forgalmi rend. Ez tapasztalataink szerint meglehetősen váratlanul érte a gépjárművezetőket, a helyszínen jártunkkor néhány perc alatt 14 szabálytalankodót számoltunk meg, akik feltehetőleg rutinból vezetve figyelmen kívül hagyták az újonnan kitett közlekedési táblák jelzéseit.


A Teleki utca felől érkezők csak a Bíbor Business Center előtti, mostantól a kétirányú forgalom előtt megnyitott útszakaszon haladhatnak tovább, s kizárólag a Balatoni úton. A Fő utcáról érkezők egyenesen mehetnek vagy jobbra fordulhatnak a kereszteződésben, míg a Balatoni útról jövők balkanyarral ráfordulhatnak az említett, Bíbor Business Center előtti útszakaszra, vagy egyenesen haladhatnak, később nem lesz kanyarodási lehetőségük a csomópontban. A Rozgonyi utca felső végét lezárták, és számos ponton útszűkületet jelző, valamint 30 kilométer/órás sebességkorlátozó táblát helyeztek ki. Mindez mintegy másfél hónapig marad így, azután újabb változások várhatóak a csomópont forgalmi rendjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!