Hírek

2010.07.26. 17:31

Az önkormányzat kétségbe vonta Anna néni szavahihetőségét

A járdából kiálló cső csonkjában botlott meg egy zalaegerszegi asszony, elesett és vállát törte. A hónapok óta tartó gyógykezelés miatt fontolgatja, hogy kártérítést kér az út gazdájától, az önkormányzattól.

MTI

Molnár Gyuláné, Anna néni jobb kezét láthatóan nehezen használva keresi elő a papírokat. Orvosi kezelésekről sorjáznak feljegyzések, mind nagyobb számban.
 
- A Pais utcai lakásomból indultam a Landorhegyi úti orvosi rendelőbe a gyógyszereimet felíratni - kezdte mesélni az április 23-i balesetét. - A Kispest utca és a parkolóba vezető út sarkán felléptem a járdára, alig egy lépés után botlottam el abban a fémcsőben, amit az aszfaltból sarjadó fűtől nem is lehetett látni. Nagyon szerencsétlenül estem a jobb vállamra, azt már akkor éreztem - mondta.
 
Orvosi rendelő, majd a baleseti ambulancia volt a következő stáció, ahol megállapították a váll egyik csontjának törését.


- Én akkor dolgoztam, nem tudtam érte menni, ezért taxival jutott el a kórházba - vette át a szót fia, Molnár Szilárd, aki azóta is rendszeresen viszi édesanyját vizsgálatra, gyógytornára. Eddig húsz alkalmon van túl, de a legutolsó kontrollon további tíz kezelést írt fel az orvos. 
- A vasútnál dolgozom kalauzként, ezért nem egyszerű megoldani, többször már szabadságot kellett kivennem, de egyszer ez a lehetőségem is kimerül - mondta Molnár Szilárd. - Anyám a balesetig nem szorult gondoskodásra, bírta magát, mindent megcsinált itthon. Most a jobb kezét alig tudja használni, szinte állandóan vele kell lenni. Ezért gondoltam, hogy az önkormányzathoz fordulok levélben segítségért, valami kártérítésért. Nem is számoltam ki, mennyi többlet kiadásunk támadt, ez az önkormányzat belátásán múlik - magyarázta.

A csőcsonk Molnár Szilárd levele után nem sokkal eltűnt, illetve a bejelentés hatására járdaszintig vágták. Erről dr. Kovács Gábor jegyző által aláírt, május 20-án kelt levélben értesítették. A jegyző közölze, mivel korábban hasonló balesetről nem kaptak értesítést, ezért nem is tudtak intézkedni a balesetveszély elhárításáról. Mivel a terület az önkormányzat kezelésben áll, ezért a kártérítési igényt is a hivatalhoz kell benyújtani, tájékoztatott a levél.

- Ez is megtörtént. Tény, nem írtam konkrét összeget, ezt az önkormányzatra bíztam, de teljes elutasításban volt részünk. Azt írták, anyámnak tudnia kellett a csőről, hiszen feltételezhetően többször járt arra, és ha körültekintő, nem éri baj. Szemünkre vetették azt is, hogy nem igazoltuk, a baleset ott és úgy történt, ahogy leírtuk. Ezért nem terheli őket felelősség, nincs mód a kártérítésre - foglalta össze a férfi dr. Kovács Gábor jegyző második, július 15-én kelt levelét.
 
- Egy magam korabeli hölgy látta, mi történt velem, ő jött oda hozzám, hogy segít felállnom, azt mondta, ő is elesett ott már, de neki szerencséje volt - idézte fel Anna néni. - Egy kisgyermekes anyukával együtt állítottak lábra. Közben odaért egy férfi, aki mentőt akart hívni a telefonján, de ezt elhárítottam, mert attól tartottam, hogy nem találják majd komolynak a bajt és még ki kell fizetnem a felesleges utat.

Anna néni reméli, hogy cikkünk révén megtalálja azokat, akik segítségére voltak a baleset után, ezzel legalább szavahihetőségét megvédheti, ha már ezt is kétségbe vonta az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!